Wileyfox Swift 2X - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Wileyfox Swift 2X

Wileyfox Swift 2X

Metalna lisica

Flagship model iz WileyFoxa donosi nešto bolje specifikacije, kvalitetnu izradu, ali i dalje vrlo povoljnu cijenu.

Nakon što se udomaćio na hrvatskom tržištu, britanski WileyFox predstavio je svoj flagship model Swift 2X koji u odnosu na model 2+ kojeg smo nedavno recenzirali donosi napredniji ekran, bolju kameru i NFC.

Kako i priliči vodećem modelu jednog branda, Swift 2X ima čvrsto i kvalitetno kućište izrađeno od brušenog aluminija, s dvije nijanse sive (midnight boja kako je zovu u WileyFoxu) na stražnjoj strani gdje se još nalaze čitač otiska prsta, kamera i logo proizvođača.

Svjetlija nijansa je u dvije trake na vrhu i dnu telefona što je rješenje koje često vidimo. Telefon dolazi još u zlatnoj inačici boje.
S prednje strane je uređaj prekriven Gorilla glass 3 pokrovom ispod kojeg se nalazi i novi i veći ekran više rezolucije u odnosu na ostale modele ovog proizvođača. Radi se o vrlo dobrom IPS ekranu FullHD rezolucije i dijagonale od 5,2 inča. U postavkama postoji zanimljiva opcija LiveDisplay koja može prilagoditi boje za noćni i dnevni prikaz, a možete i ručno podesiti kalibraciju ekrana sliderima po RGB skali.

Wileyfox Swift 2X 18

DVIJE SIM KARTICE Umeću se u isti utor sa strane telefona. Od zanimljivih mogućnosti Swift 2X ima brzo punjenje, senzor otiska prsta (ispod kamere), LTE podršku...

Dvije su hardverske tipke sa strane, power tipka i za stišavanje i pojačavanje zvuka. Tri tipke na dnu ekrana su softverske. Zvučnici su smješteni na donjem obrubu telefona ispod ekrana i nisu osobito glasni, ali je zvučna slika pristojna.

Hardver se nije puno mijenjao u odnosu na model Swift+ pa ga i dalje pogoni kombinacija Snapdragon 430 čipseta s 8 procesorskih jezgri i 3 GB radne memorije. Unutarnja pohrana donosi 32 GB, uz moguće proširenje karticom do 64 GB. Sve aplikacije rade bez problema, samo u odnosu na sam vrh ponude iskustvo korištenja neće biti jednako responzivno, ali razlika je manja u responzivnosti nego u cijeni.
Stražnja kamera sa 16 megapiksela na sunčanom je proljetnom vremenu bila jako dobra i šum bi se vidio tek dobranim zoomiranjem snimljene fotografije. Priča je ponešto drugačija u slabijim svjetlosnim uvjetima, gdje se aparat utapa u prosjek ovog cjenovnog ranga. Samo su dva foto moda pored uobičajenog auto, a ako želite ručno postaviti snimanje, nećete moći previše mijenjati.

Mobitel trenutačno dolazi s Androidom 6.0.1 koji preko sebe ima Cyanogen OS verzije 13.1 koji je za ovog proizvođača bio velika prednost s obzirom na ugled koji ima u Android zajednici. Sve se promijenilo nedavnim prestankom rada proizvođača na Cyanogenu pa će WileyFox zadržati postojeći softver dok ne dođe upgrade na Nougat kada će prestati i podrška za Cyanogen. S obzirom da dolazi iz moderske zajednice, upravo je nevjerojatna količina opcija u postavkama možda i najbolje što ovaj mod donosi pa tako možete modificirati npr. gustoću piksela koju ekran prikazuje. Na najnižoj će vam sustav biti brži, ali možda neće raditi neke aplikacije dok na najvišoj možete primijetiti usporavanje rada. Pregled aplikacija je popis po kojem brzo skačete po abecednom ključu.

Wileyfox Swift 2X 11

CYANOGEN Moderski popularni OS donosi hrpetinu opcija u postavkama, a u popisu aplikacija lagano abecedno prelistavanje

Dosta opcija možete mijenjati u izborniku gumbi, gdje donje softverske tipke možete customizirati. Iako nema klasičnih gesti, telefon s dva dodira tipke za napajanje otvara fotoaparat. Dugim pritiskom na tipku za glasnoću kod isključenog zaslona tražit će pjesme. U svakom slučaju, ako se želite igrati postavkama dok je Wileyfox na Cyanogen modu, ovo je idealni telefon za to.
Od ostalih stvari treba izdvojiti dodavanje NFC-a, tu je i dalje brzo punjenje. U kutiji s telefonom ne dolazi punjač, nego samo USB C kabel, no punjač pri kupnji dobivate. Brzo Qualcommovo punjenje može za 55 minuta telefon napuniti do 75%. Kao što i konkurenti u ovom rangu imaju, tu je podrška za dual SIM.

Ukupno, WileyFox donosi dosta dobro izbalansiran set mogućnosti za ovu cijenu. S izradom imate dojam flagship modela, a performanse su zadovoljavajuće za većinu radnji uključujući i igranje, s tim da nećete dobiti onu razinu brzine i responzivnosti koju donose i do tri puta skuplji uređaji. Out of the box bez podešavanja, baterija traje dan i pol naprednog korištenja što je vrlo dobar rezultat, kojeg možete još malo protegnuti.

Više informacija

  • Model: Wileyfox Swift 2 Plus
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Wileyfox
  • Operativni sustav: Android 6.0.1/Cyanogen OS 13
  • Procesor: 1,4 GHz Cortex-A53, 8 jezgre (Čipset: Snapdragon 430)
  • Memorija: 3 GB RAM / 32 GB (microSD max 64)
  • Ekran: 5,2’’, 1920x1080 px, kapacitivni, IPS, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 16 megapiksela, prednja kamera 8 megapiksela
  • Komunikacija: WiFi b/g/n, LTE, NFC, Bluetooth 4.1, AGPS
  • Baterija: Li-Poly 3010 mAh
  • Dimenzije i masa: 144 x 72 x 8.8 mm / 155 g
  • Ostalo: DualSIM, Corning Gorilla Glass 3, senzor za prepoznavanje otiska prsta, USB type-C, Quick Charge 3
  • Plus: Mogućnosti customizacije, brzo punjenje, RAM
  • Minus: Slabiji procesor
  • Ustupitelj i cijena: Microteam (www.microteam.hr), 2.049,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Wileyfox Swift 2X

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Wileyfox Swift 2X - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.