Huawei P30 i P30 Pro

Huawei P30 i P30 Pro

Testirali smo nove vladare mobilne fotografije

Huawei nas je ugostio u Stockholmu gdje smo među prvima isprobali novi Huawei P30 Pro. Osim flagship telefona probali smo i standardni P30, koji donosi neke zanimljive novitete.

Serija P30 dizajnom predstavlja evoluciju prošlogodišnje serije P20 i ne donosi radikalan redizajn kao što je bio slučaj sa serijom Mate 20. Huawei P30 Pro ipak donosi jedan velik novitet u svom dizajnu, a to je zakrivljeni zaslon po uzoru na Mate 20 Pro.

To je prvi zakrivljeni zaslon na uređaju serije P30, što će mnoge oduševiti, a mnoge razočarati. Nas je zaslon Huaweija P30 Pro definitivno oduševio, no to nije iznenađujuće jer nikada nismo skrivali svoje simpatije prema zakrivljenim zaslonima.

Uz novi dizajn P30 dolazi i u novim bojama koje će zasigurno plijeniti poglede. Osim standardne crne tu su i Pearl White, Breathing Crystal, Sunrise Orange i Aurora Blue.

 

Zaslon i performanse

Po prvi puta u seriji P i standardni model dolazi s AMOLED zaslonom, što će obradovati sve koji nisu planirali investirati u Pro verziju Huaweijeva novog flagshipa.

Oba uređaja dijele FullHD+ rezoluciju, no razlikuju se u veličini zaslona, koja na P30 iznosi 6,1 inč, dok je Pro verzija narasla na čak 6,47 inča. Unutar zaslona obaju modela sakriven je optički čitač otiska prsta koji zahvaljujući novim algoritmima ima veliku preciznost u odnosu na onaj u Mateu 20 Pro.

Novu seriju uređaja P pokreće Huaweijev Kirin 980, čipset s kojim smo se upoznali kroz seriju Mate 20. Iako je sada već stara vijest, taj je čipset još uvijek među najboljima na tržištu.

Zahvaljujući glavnim jezgrama Cortex-A76 Huawei P30 jednostavno leti kroz čak i one najzahtjevnije aplikacije.

 

IMG 20190320 105951

 

Kamere

Huawei je svoj novi flagship najavio pod sloganom „P for photography“, stoga smo imali velika očekivanja od novih flagshipa serije P. Huawei je ta očekivanja ispunio novim senzorom SuperSpectrum rezolucije 40 megapiksela s novom matricom piksela RYYB, koja zamjenjuje klasičnu matricu RGGB.

RYYB koristi žute sub-piksele umjesto zelenih kako bi senzor imao veliku osjetljivost na svjetlo. Glavni senzor ima osjetljivost od čak ISO 409600, što je čak četiri puta više u odnosu na kamere serije P20.

Huawei P30 Pro opremljen je prvim sustavom Leica Quad Camera, koji se sastoji od standardne širokokutne kamere, ultraširokokutne kamere, telefoto kamere s periskopskom optikom s 5x optičkim zoomom i TOF kamere.

Huawei je ovoga puta slušao povratne informacije korisnika i velik fokus stavio na video, uz mnogo bolju stabilizaciju i nove načine snimanja. Prednja kamera također je dobila novi senzor rezolucije 32 megapiksela, uz podršku za pixel-binning tehnologiju.

 

Autonomija

Standardni P30 opremljen je baterijom kapaciteta 3650 mAh te ima podršku za tehnologiju brzog punjenja Huawei SuperCharge, dok je P30 Pro opremljen baterijom kapaciteta 4200 mAh uz podršku za tehnologiju Huawei SuperCharge uz snagu od čak 40 W.

Nove, veće baterije zajedno s energetski učinkovitijim hardverom omogućuju mnogo bolju autonomiju u odnosu na prošlu seriju P20.

 

Cijena i dostupnost

Podaci o cijeni zasad su nam nedostupni, kao i datum početka prodaje. Neki od operatera nude mogućnost predbilježbe uz Watch GT 2019 kao poklon za one najbrže. Ono što znamo jest da nam uređaj dolazi u trima bojama: klasičnoj crnoj, Breathing Crystal i Aurora Blue.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P30 i P30 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P30 i P30 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.