bogata opremljenost Pri kupnji mobitela, uz standardne slušalice, dolaze i stereo Bluetooth slušalice HS-730

LG G Flex2

Kino ekran

Testirali smo prvi mobitel sa Snapdragonom 810 koji uz to ima i zakrivljeni ekran te odličnu kameru

Zakrivljeno je u modi! U ovom broju Vidija testiramo dva zakrivljena mobitela, LG-jev G Flex2 i Samsung Galaxy S6 edge. Flex2 je nasljednik prošlogodišnjeg modela koji je bio svojevrsni probni model, kako bi se ispitalo tržište. Odmah je izazvao pozornost zbog ugradnje dviju potpuno novih komponenti - zakrivljenog ekrana koji se može i izravnati (na trenutak, nakon čega se odmah vraća u prvotni položaj) te zakrivljene baterije. Ekran koristi plastičnu tehnologiju, Plastic-OLED, tako da na prvi pogled odmah privlači pozornost.

Iako ovakav koncept više nije ništa novo, nakon što je LG predstavio prvi Flex put 2014. godini, ovo je ipak vrlo bitan ovogodišnji model iz LG-ja koji najavljuje njihovu glavnu zvijezdu, G4. Nadalje, u odnosu na prethodnika, novi Flex2 je i flagship tako da nije u ničemu zakinut što se tiče performansi. Stražnja tipka za pokretanje uređaja je u odnosu na onu na G3 pravokutnijeg oblika.

LG G Flex 2 2

Zakrivljeno Prvo se smatralo da je Zemlja ravna ploča, a i dosadašnji mobiteli su bili ravni. Zatim se Zemlja “zakrivila”, a zakrivili su se i mobiteli :)


Zakrivljenost i ergonomija

Ekran je FullHD i ima vrlo žive i vjerne boje, dobro je vidljiv i na suncu. Dijagonala je sada smanjena, sa šest na 5,5 inča, pa uređaj daleko bolje leži u ruci. Prednost zakrivljenosti kućišta nije samo u boljem položaju telefona prilikom razgovora, kada je mikrofon bliži našim ustima, nego i u ergonomiji pri korištenju jednom rukom. Telefon nismo držali pri dnu, kao inače sve današnje pametne telefone, nego u sredini kućišta, čime smo palcem uspjeli doći do gotovo svih dijelova ekrana, bez korištenja druge ruke. Naravno, prednost ovakvog zakrivljenja najviše dolazi do izražaja pri gledanju filmova, što podsjeća na kino platno koje je zakrivljeno.

Kućište je sklisko u ruci, ali stražnja strana donosi i jednu dobru stvar, kao i kod prethodnika, a to je samooporavak površine kućišta od sitnih ogrebotina. Naravno, neće se “popraviti” bilo kakva ogrebotina. LG je u plastiku ugradio micro kapsule sa smolom koja se ispušta kod manjih oštećenja i ispunjava prostor. S obzirom da se s prednje strane nalazi zaštitno Gorilla 3 staklo, stječe se dojam kako je ovo jedan od najzaštićenijih telefona na tržištu. Ukoliko vam se pozadina ogrebe ključevima, dakle govorimo o sitnim ogrebotinama koje nisu duboke nego su napravljene na površini, one će se same regenerirati i nestati. Naravno, ne očekujemo čuda.

LG G Flex 2 6
On to može izdržati Kao u TV reklami za kosu, “ovaj uređaj to može izdržati” - ispravili smo nakratko njegovo zakrivljenje

 

U hardverskom dijelu nalazi se čipset Snapdragon 810 i ovo je prvi pametni telefon na svijetu koji se pojavio u prodaji s trenutnom najjačim Snapdragonom. Procesorski dio čini osam jezgri, pri čemu su četiri maksimalnog takta od 2 GHz, a druge četiri su namijenjene za situacije kada performanse ne moraju biti jake (takt 1,5 GHz) kako bi se baterija od 3000 mAh što optimalnije koristila.

Baterija se inače ne može samostalno mijenjati, kako bi se prostor maksimalno iskoristio, ali se poklopac može otvoriti kako bi se pristupilo utorima za SIM i microSD kartice. Mi smo na testu imali slabiju verziju sa 16 GB interne memorije i 2 GB radne memorije. Iako se u današnje vrijeme za 2 GB RAM-a ne može tvrditi kako su pokazatelj flagship kategorije, treba uzeti u obzir ekran koji nije kao kod modela G4 (nije quad HD) tako da se i rad s aplikacijama dovoljno brzo i ugodno odvija. Sučelje na Androidu 5.0.1 je brzo, fluidno i ne kasni u reakciji na naše kretnje.

Stražnja kamera je i dalje vrhunska, kao što smo se naviknuli na kameru modela G3 - 13-megapikselna kamera ima laserski auto fokus, fotografije su u odnosu na konkurenciju bolje u noćnim uvjetima, dok se s prednjom od 2,1 Mpx fotke mogu napraviti uz korištenje geste s dlanom.

LG G Flex 2 9

Dubina je bitna Slika na ekranu je zakrivljena, čime se dobije dojam dubine. Prednost zakrivljenog kućišta je i u boljoj komunikaciji kroz razgovore jer je mikrofon telefona bliži našim ustima, pa nas i sugovornici bolje i razgovjetnije čuju u bučnijim uvjetima

 

Postavke na kvadrat

Postavke su i dalje vrlo bogate opcijama podešavanja - istovremeno je moguće koristiti dvije različite aplikacije, mnogobrojne geste pri telefoniranju i korištenju multimedije, stražnje dvije tipke kod Power gumba imaju funkciju brzog pokretanja kamere i QuickMemo zabilješki za pisanje po ekranu u bilo kojoj situaciji. Ako vam je 5,5 inča preveliko, pojedine funkcije koje su lakše za obaviti s jednom rukom zaista se i mogu koristiti samo s jednom rukom (tipkovnica, brojevi za pozivanje, zaključavanje ekrana), a jako nam je bitna mogućnost postavljanja vlastitog odabira tipki na dnu ekrana (ekran od 5,5 inča smješta i tipke za upravljanje telefonom), s tim da će tipke nestati u pojedinim aplikacijama tako da korisnik tada zaista ima punih 5,5 inča dijagonale ekrana.

Ponovo su nas oduševile Smart Notice obavijesti - ako će sutra padati kiša, telefon će nas diskretno na to upozoriti, ukoliko nekome nismo odgovorili na dolazni poziv Flex će nas podsjetiti na to nakon nekoliko sati, a i ako s nekim brojem nismo već duže vremena komunicirali, ali u prethodnom razdoblju jesmo, također će nas na to podsjetiti.

Flex2 nam se sviđa, praktičan je, drugačiji i tehnološki napredan te dobra konkurencija Galaxy edge modelima. Trenutno je dostupan samo u Vipnetu uz pretplatničke pakete, a cijena od 4799 kuna odnosi se na skoru slobodnu prodaju. Uz telefon, uz standardne slušalice, stižu i stereo Bluetooth slušalice HS-730.

Više informacija

 • Model: LG G Flex2
 • Ukupna ocjena: 4,7
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 5
 • Proizvođač: LG
 • Operativni sustav: Android 5.0.1
 • Procesor: 1,5 GHz Cortex-A53 + 2,0 GHz Cortex-A57, 8 jezgri 64-bitni (čipset: Snapdragon 810)
 • Memorija: 2 GB RAM / 16 GB (microSD do 2 TB)
 • Ekran: 5,5’’, 1920 x 1080 px, 403 ppi, Curved P-OLED, 16,7 mil. boja
 • Fotoaparat: stražnja 13 megapiksela, 4K video, laserski auto fokus, prednja 2,1 megapiksela
 • Komunikacija: LTE Cat 6, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.1, infracrvena veza
 • Baterija: Li-Poly 3000 mAh
 • Dimenzije i masa: 149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 mm / 152 g
 • Ostalo: rad s dvije aplikacije istovremeno, geste, stabilizacija slike kamere, dodatne slušalice
 • Plus: Zakrivljeno kućište, kamera, postavke, kapacitet baterije, cijena, oprema
 • Minus: Radna memorija, baterija nije promjenjiva
 • Ustupitelj i cijena: Vipnet, www.vipnet.hr, cijena: 4.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G Flex2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G Flex2 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.