Huawei nova 9 - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei nova 9

Huawei nova 9

Borba za mid-range

Novi Huawei nova 9 mobitel dolazi s vrlo atraktivnim hardverom i vlastitom verzijom Android sustava koji ne podržava Googleove servise, već se oslanja na vlastiti Huawei AppGallery dućan za preuzimanje i ažuriranje aplikacija.

Sada je ponuda daleko bogatija nego kada je tek lansiran, te možete naći sve bitne aplikacije na njemu poput bankovnih usluga ili prijevoza. Nekih aplikacija koje se kod nas često koriste za društvene mreže još nema na dućanu, no sustav u tom slučaju pretražuje web te pronalazi instalaciju željenih aplikacija kod drugih izvora.

 

Huawei nova 9 1 2v2

Sustav je brz i responzivan te se koristi intuitivnom navigacijom za čitanje obavijesti ili pristupa brzim postavkama.

 

Najveći detalj stražnje strane svakako je sustav kamera koji zauzima gornju lijevu stranu mobitela. Rubovi mobitela su tanki te prate boju stražnje strane, a dizajnom u ruci daju dojam iznimno tankog mobitela. Prednja strana se koristi zakrivljenim staklom kakva možemo naći na premium mobitelima, te zaslon također ima zakrivljeni dizajn sa lijeve i desne strane.

 

Huawei nova 9 2v2

Staklo je Gorilla Glass Victus koje trenutno ima najveću otpornost na pucanje kod padova kao i grebanje kod svakodnevnog nošenja i korištenja. Staklo štiti OLED zaslon koji može prikazati milijardu boja i ima HDR podršku za prikaz kompatibilnog sadržaja.

 

Ima 1080 x 2340 piksela i brzinu osvježavanja do 120 Hz što mu daje vrlo glatki prikaz kod scrollanja sadržaja, a mobitel može spustiti rezoluciju i brzinu osvježavanja kako bi smanjio potrošnju baterije. Na dnu zaslona nalazi se i senzor otiska prsta kako bi se mogao otključati, no nešto je niže od idealne lokacije.

 

nova9 2

 

Vrh zaslona ima rupu sa selfie kamerom od 32 megapiksela koja može i snimati u 4K rezoluciji te ima elektronsku stabilizaciju. Kvaliteta slike je vrlo visoka i oštra, te se dobri detalji mogu uhvatiti i u noćnim uvjetima.

 

nova9 1

Glavne kamere sa stražnje strane sastoje se od četiri modula. Glavna širokokutna kamera je ujedno i najbolja te ima senzor od 50 megapiksela. Senzor nema optičku stabilizaciju već je ona softverska (elektronska) što znači da prilikom snimanja nećete imati puno širine u kadru, već samo sredina senzora snima video. S druge strane, kamera hvata puno svijetla te nudi atraktivne slike i u zahtjevnim uvjetima koji se dodatno mogu poboljšati noćnim načinom snimanja.

 

Huawei nova 9 1 3v2

Ostatak kamera se nalazi u skupu ispod glavne, a sastoje se od ultraširoke koja ima 8 megapiksela te ima solidne slike na jakom svijetlu, no niska rezolucija ipak će se vidjeti na slikama u obliku mutnijih rezultata.

Treća kamera je dvomegapikselna makro kamera za slikanje sitnih objekata iz blizine od 4 centimetra. Zadnja kamera također ima dva megapiksela koji služe za računanje dubine za bokeh efekt te nije dostupna korisniku. Sustav dopušta snimanje u 4K rezoluciji na glavnoj i ultraširokoj kameri straga te selfie kameri sprijeda, no videi su limitirani na 10 minuta po videu.

 

IMG 20211110 154707

Sustav pokreće Qualcommov Snapdragon 778G čipset otisnut na modernoj 6 nm tehnologiji od TSMC-a te je dizajniran upravo za ovakve mid-range uređaje i osigurava da sve radi bez zastajkivanja. Igre se pokreću bez problema i dok idealne postavke većinom neće biti najkvalitetnije na zahtjevnijim igrama, može se ponuditi solidno iskustvo bez zastajkivanja.

Uz procesor imate 8 GB radne memorije i 128 GB pohrane što bi trebalo biti dovoljno radne memorije za nekoliko godina rada, dok pohranu možete proširiti cloud uslugama. Baterija od 4.300 mAh će potrajati kroz cijeli dan, ovisno naravno o korištenju. Ima punjač snage 67 W koji ga može napuniti do 100% za malo više od pola sata što je svakako plus.

 

IMG 20211110 154721

Glavni minus mogla bi predstavljati visoka cijena s obzirom da mobiteli sa sličnim specifikacijama i istim čipsetom mogu biti kupljeni za manje, a imaju i Googleove servise na koje smo se naviknuli.

Više informacija

  • Model: Nova 9
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: EMUI 12
  • Procesor: Snapdragon 778G
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: 6,57'' OLED, 120 Hz, 1080x2340 piksela
  • Stražnja kamera: 50 MP širokokutna PDAF, 8 MP ultraširoka, 2 MP makro, 2 MP dubinska
  • Prednja kamera: 32 MP širokokutna
  • Baterija: 4300 mAh
  • Dimenzije i masa: 160 x 73,7 x 7,8 mm/175g
  • Plus: Glavna kamera, ekran
  • Minus: Cijena, boja kućišta se neće svima dopasti
  • Ustupitelj i cijena: Huawei Cijena: 3.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei nova 9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei nova 9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.