OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 Pro

Ljepotan u čekanju desetke

OnePlus 9 Pro prošlogodišnji je model koji svojim dizajnom i mogućnostima i dalje pripada u vrh klase, no treba napomenuti kako je baš u vrijeme testiranja izašla desetka koja još nije stigla na naše tržište.

Vizualno atraktivni 9 Pro jedan je od subjektivno najljepših modela na testu, no nije samo izgled adut OnePlus flagshipa.


Tanak i otmjen

OnePlus 9 Pro velik je telefon budući da ima 6,7-inčni ekran. Ipak, lagano zaobljen zaslon na rubovima i staklo na stražnjoj strani spojeno je vrlo tankim aluminijskim okvirom pa telefon izgleda tanje nego što je sa svojih 8,7 milimetara. Sjajna završna obrada sa stražnje strane izgleda atraktivno, ali jako privlači otiske prstiju. Naprijed je osim tankog obruba oko zaslona u desni gornji kut smješten punch-hole za selfie kameru. Dizajnerski minimalizam pomalo kvari sustav od četiri kamere smješten na izdignutoj pločici i uz kamere, bljeskalicu, laserski autofokus ima i veliki logo Hasslelblada, poznatog proizvođača foto opreme koji se s OnePlusom udružio na ovom telefonu. Telefon izgleda jako dobro sa svih strana, ali pati od klizavosti zbog zaobljenih rubova i stakla.

 

OP 9 pro 1

OnePlus nije propustio istaknuti poznati brend u fora dizajniranom okviru za kamere. Suradnja s renomiranim imenom imala je pozitivan utjecaj na kvalitetu fotografija.
 

Veliki zaslon visoke 1440 × 3216 rezolucije dolazi s AMOLED tehnologijom, što znači izniman kontrast i prikaz boja. S visokom svjetlinom do 1300 nita vidljiv je i u sunčanim uvjetima, a ističe se među konkurencijom i u točnosti prikaza boja. Uz kvalitetu prikaza, ekran dolazi sa 120-hercnim osvježavanjem čime se još podiže korisničko iskustvo. OnePlus je predstavio i Hyper Touch odnosno poboljšani touch sampling rate koji omogućuje nižu latenciju kod igranja igara, a neki od naslova koji to podržavaju su Brawlstars, COD Mobile i PUBG.


Pila pili

OnePlus 9 Pro vozi se na pogon prošlogodišnjeg najjačeg Qualcommova čipseta koji smo vidjeli i u drugim modelima predstavljenima 2021. Snapdragon 888 je moćan osmojezgreni čipset koji dostavlja tek neznatno slabije performanse od Snapdragona 8. Ima više nijansi od samih benchmark rezultata i bolje upravljanje energijom. U konačnici iznimno jak model 888 uz sebe ima 8 GB radne memorije i brzu internu memoriju od 128 GB.

Sustav na Androidu 11 i OxygenOS-u 12 koji se može nadograditi na najnoviji Android 12 radi fluidno, kako zbog nenametljive Oxygen nadogradnje tako i zbog hardvera te opakog ekrana s visokim refresh rateom.

 

OP 9 pro 3

OnePlus ima dodatnu fizičku tipku kojom brzo možete ugasiti zvuk zvona na telefonu.


Hasselblad

Sustav kamera donosi glavni modul od 48 piksela, laserskim autofokusom i optičkom stabilizacijom. Tu je telefoto kamera od 8 MP s trostrukim optičkim zoomom i također OIS sustavom. Ultraširoka kamera ima 50 MP, a četvrta kamera je 2-megapikselni sustav za filtriranje boja. S prednje strane u rupici nalazi se 16-megapikselna prednja kamera. U našem testu, noćne selfie slike nude veću svjetlinu lica, kao i solidnu rezoluciju, tako da je u ovom zahtjevnom djelu testa među boljima iako ne očekujte savršene fotografije. Čak i bokeh efekt solidno funkcionira, no i vaše će lice lagano zamutiti. Danju se također nudi oštra slika iako nije na razini najboljih, a portret mod iznenađujuće dobro prepoznaje kosu za zamućivanje. Glavna kamera noću standardno nudi lagani blur efekt jer je primjetna zrnatost kada se zumira slika. Night mode izoštrava dosta detalja te prosvjetljuje scene, a nudi se i solidan HDR tako da su svi detalji jasni i oštri, a boje scene očuvane. Ultraširoka kamera zadržava veliku razinu detalja noću, te je s noćnim načinom zadovoljavajuće kvalitete. Zoom kamera funkcionira noću, no nudi poprilično softverski ispeglan rezultat. Danju su sve tri kamere straga vrlo oštre i jasne, te i zoom kamera na slici nudi visoke detalje koje kasnije možete dodatno rezati bez puno gubitka kvalitete. Nema problema s kromatskom aberacijom niti mutnim detaljima. Video snimanje podržava 8K pri 30 FPS-a te 4K s čak 120 FPS-a.

 

dnevna 1

Hasselblad je optimizirao boje sa svojim iskustvom, a do ovog moda možete doći prelaskom u Pro način slikanja.


Ostalo

Senzor otiska prsta nalazi se ispod ekrana i radi instantno. Telefon ima dodatne tipke poput slidera za gašenje zvuka slično starijim iPhone modelima. Dvostrukim pritiskom na power tipku upalit će se kamera, a s lijeve strane je tipka za volumen zvuka. OnePlus podržava Bluetooth 5.2, Wi-Fi 5 i ima 5G modem na Qualcommovu čipsetu, pa je spreman za sve komunikacijske izazove.

Baterija od 4500 mAh nije prevelika, ali će potrajat cijeli dan. Ono što je puno bitnije je uključivanje 65-vatnog punjača u prodajni paket, pa ćete vrlo brzo moći napuniti svoj uređaj.

 

Untitled 6

Zaključak

Iako je već predstavljen OnePlus 10 Pro, dok na tržište ne stigne devetka, odličan je izbor budući da se radi o modelu s fenomenalnim ekranom i snažnim performansama. Kamere su jako dobre, a vizualno atraktivni telefon svidjet će se većini.

 

OVDJE PROČITAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST FLAGSHIP PAMETNIH TELEFONA

10 IZAZIVAČA U FLAGSHIP OKTAGONU

Usporedno smo testirali deset trenutačnih flagship modela  najrazvikanijih proizvođača i uz poseban fokus na performanse te mogućnosti kamera odabrali najbolje i najisplativije.

Više informacija

  • Model: 9 Pro
  • Ukupna ocjena: 3.86
  • Performanse (usporedni test): 4.65
  • Ekran (usporedni test): 4.50
  • Kamera (usporedni test): 4.00
  • Baterija (usporedni test): 3.04
  • Procesor: Snapdragon 888, Osam jezgri / 2,84 GHz
  • Grafički sustav: Adreno 660
  • Pohrana: 128 GB UFS 3.0
  • Memorija: 8 GB RAM
  • Konektor: USB-C, USB 3.1
  • Ekran: 1440 x 3216 piksela / 6,7 inča / 120 Hz, AMOLED, HDR10+, 1300 nita
  • Stražnja kamera: 48 MP, f/1.8, 1/1.43”, 1.12µm, PDAF, Laser AF, OIS 8 MP, f/2.4, telefoto 3,3x, 1/1.0µm, PDAF, OIS 50 MP, f/2.2, ultraširoka, 1/1.56”, 1.0µm,AF 2 MP, f/2.4, (senzor za filtriranje boja)
  • Prednja kamera: 16 MP, f/2.4, 1/3.06”, 1.0µm
  • Komunikacija: WiFi 6 / Bluetooth 5.2 / 5G
  • Baterija: 4510 mAh, 65 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 163.2 x 73.6 x 8.7 mm / 197 g
  • Ustupitelj i cijena: Cijena: 7.439,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za OnePlus 9 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

OnePlus 9 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.