Motorola Razr 40 Ultra

Motorola Razr 40 Ultra

Ispred trenda

Preklopni mobiteli predstavljaju napredna rješenja koristeći najmodernije tehnologije, a očito smo došli do razine gdje nude punu funkcionalnost u malom pakiranju.

Legendarni preklopni mobiteli vraćaju se u modu zahvaljujući novim tehnologijama kojima smo se čudili prije nekoliko godina, a danas su dio svakodnevnice. Savitljivi zasloni na prvu izgledaju nevjerojatno osjetljivo, no zapravo bez problema mogu izdržati puni životni vijek mobitela. Došli su do razine gdje su jednako čitki na danjem svjetlu kao i standardne verzije, a nude brojne mogućnosti korištenja mobitela, pogotovo kamera, koje će vam olakšati snimanje i slikanje.

Tako da nije dovoljno samo imati mogućnost zadovoljavajućeg zvuka kada preklopite mobitel, šarka također mora biti savršene čvrstoće da može držati zaslon na pravom kutu, a opet biti lagana za preklapanje. Sve te sitnice potrebno je riješiti prije nego se krene sa samim hardverom unutar mobitela.

Sigurno u džepu

To nije opravdanje za krajnjeg korisnika. Mi želimo gotov proizvod koji jednostavno funkcionira, super izgleda, a ima i poneku zanimljivu funkciju. S tim pravilima na umu, odlučili smo se družiti s novim Motorolinim Razr modelom koji je došao i na naše obale. Riječ je o premium modelu Motorole, točnije Razr 40 Ultra uređaju od kojeg očekujemo puno još od kada smo ga prvi put vidjeli uživo. Glavni cilj preklopnih mobitela leži u jednostavnosti korištenja, pogotovo kod rukovanja ovog, mladima novog formata, kojeg se mnogi sjećaju kao dizajn koji je definirao pomak u industriji. Preklopni mobiteli jednostavniji su za nošenje zahvaljujući svojoj kompaktnosti, pa ako znate nekoga kome uvijek pola mobitela viri iz džepa, ovo je savršen mobitel za njih.

Možda se kao glavni nedostatak ovakvih mobitela često prikazivala činjenica da ga je potrebno otvarati za svaku sitnicu, od odgovaranja na poruke, kontrole glazbe ili gledanja multimedije.
Razr 40 Ultra uspio je bez povećavanja mase mobitela ukomponirati i veliki vanjski zaslon koji koristi tehnologiju rezanja zaslona za kamere i s vanjske strane radi maksimizacije slobodnog prostora oko glavnih kamera.

Motorola Razr 40 Pro 9

 

Dizajn

Nova Motorola Razr 40 Ultra dolazi u nekoliko boja. Motorola je, kako smo više puta pisali, u suradnji s Pantoneom kod razvoja boja za nove mobitele te mobitel nosi njihov potpis koji se jasno vidi kada ga preklopite.
Družili smo se s vrlo atraktivnom „Viva Magenta“ verzijom, a mobitel se može naći i u nešto „ozbiljnijim“ crnim i plavim bojama.

Gornja polovica mobitela većinom je zapravo staklo. Točnije, riječ je o Gorilla Glass Victus zaštitnom staklu koje čuva veliki vanjski zaslon dijagonale 3,6”, a u čiji su kut urezane i dvije glavne kamere. Zaslon je u potpunosti funkcionalan, pa mobitel ne morate otvarati za svaku sitnicu.
Obrub oko zaslona dolazi u obliku zaobljenog aluminijskog kućišta koje dolazi u sjajnoj Viva Magenta boji te uistinu privlači poglede. Jednak dizajn proteže se i donjom polovicom mobitela, no ovdje umjesto zaslona dobivate stražnju stranu prekrivenu umjetnom kožom koja prati Viva Magenta boju.

Osim što se ovdje nalazi Motorola Razr logo, omogućuje i bežično punjenje mobitela.
Od detalja na rubovima mobitela, desna gornja polovica sadrži gumbe za kontrolu glasnoće, kao i gumb za zaključavanje koji ujedno ima i iznimno brzi senzor otiska prsta za otključavanje. Mobitel možete otključati i pomoću prednje kamere, među ostalim opcijama.

Kada mobitel preklopite, samu šarku štiti aluminijski pokrivač koji prati boju obruba ostatka mobitela. Sama šarka je čelična, pa ne bi trebala imati problema s dugogodišnjim radom, a mobitel koristi vodootporni premaz iznutra da izolira komponente od prskanja, no savjetujemo izbjegavanje vode s ovim modelom.

Koristili smo mobitel za svakodnevne polove, od slikanja, laganog gaminga, društvenih mreža i dopisivanja, kao i povezivanje na monitor s njihovom ReadyFor platformom koja mobitel pretvara u pravo malo računalo s desktop okruženjem.
Bitan detalj koji dobivate je i tvrda maskica za mobitel koja će ga zaštititi od grebanja i padova - velik plus za svakoga tko uređaj aktivno koristi svakodnevno. Vanjska maska izrezana je oko zaslona kako biste njime mogli lagano upravljati.

Kao konačni test, otišli smo za vikend do mora kako bismo mobitel isprobali za korištenje navigacije, puštanje glazbe te slikanje zanimljivih uspomena, da među ostalim vidimo i trajanje baterije. Kako smo spomenuli, veliki vanjski zaslon omogućuje vam korištenje mobitela bez otvaranja za veliku količinu aplikacija među kojima je i navigacija, pa smo Waze, zajedno s glazbom, mogli pratiti na vanjskom zaslonu. I vanjski i unutarnji zaslon imaju vrhunske specifikacije koje će vam pružati odlično iskustvo od gaminga do skrolanja društvenim mrežama, pa i gledanje multimedije.

Zasloni sa svake strane

Unutarnji zaslon ima rezoluciju od 2.640 x 1.080 piksela, a riječ je o OLED zaslonu, točnije P-OLED varijanti. Mobitel nudi oko 1.000 nita svjetline preko cijelog zaslona, a ako mora osvijetliti manje površine, primjerice kod HDR-a, ističe se svjetlina do 1.400 nita.

Uz to, zaslon ima i vrlo brzo osvježavanje kao i odaziv, pa dobivate do 165 Hz brzog osvježavanja koje se pokazalo odličnim za gaming pun akcije, kao i skrolanje društvenim mrežama za oštri prikaz slika i teksta u pokretu. Kako se radi o LTPO tehnologiji, zaslon mijenja brzinu od 1 Hz do 165 Hz prema potrebi sustava kako bi se optimizirala potrošnja baterije.
Vanjski zaslon također neće razočarati jer se također radi o P-OLED tehnologiji prikaza, s time da je ovaj zaslon oko 10% slabiji po ukupnoj svjetlini koju može prikazati.

Ima rezoluciju od 1.066 x 1.056 piksela i dijagonalu od 3,2”. Dijagonala zvuči malo jer zaslon ima vrlo sličnu širinu i visinu, no dobivate solidan komad radne površine koja može pokretati brojne unaprijed programirane widgete, ali i pune aplikacije. Tako gledanje YouTubea ili dopisivanje društvenim mrežama može biti odrađeno bez otvaranja mobitela.

Ovaj zaslon ima brzinu osvježavanja od 144 Hz, pa također nudi vrhunsko iskustvo, što god na njemu radili.
Oba zaslona rade standardno kao i kod ostalih mobitela gdje automatsko postavljanje svjetline nudi punu svjetlinu koju zaslon može prikazati, dok ručno postavljanje nudi do 50% ukupne svjetline, odnosno oko 500 nita.

 Motorola Razr 40 Pro 4

 Motorola Razr 40 Pro 5

 

Kamere za uspomene

Vanjske kamere ne ističu se previše, no teško ih je ne primijetiti s obzirom da „iskaču“ iz vanjskog zaslona. Riječ je o solidnim širokokutnim i ultraširokokutnim kamerama koje su odabrane kako bi mobitel zadržao što tanji dizajn. Velika prednost je što njima sada lagano možete slikati selfije zahvaljujući vanjskom zaslonu, a mobitel vam dopušta i da, ako slikate nekog drugog, vidite kako će izgledati na slici jer se može upaliti stražnji zaslon. Kamere mogu snimati u 4K rezoluciji, a omogućeno je i usporeno snimanje. Selfie kamera na unutarnjem zaslonu također nije zakazala, a nudi vrlo oštre slike u svim uvjetima, s tim da mobitel možete i „posjesti“ na stol za vrijeme slikanja ili videopoziva.

Na kraju dana nam je ostalo dosta baterije, a brzo punjenje pripremit će vas za nove pobjede u vrlo kratkom vremenu. Sve to pokreće Snapdragon 8 Gen 1 Plus, kojem je specifično optimizirana potrošnja energije, pa zajedno s flagship performansama dobivate i dugotrajnu bateriju s obzirom na dimenzije mobitela.

Motorola Razr 40 Pro 10

Motorola Razr 40 Pro 1 2

Motorola Razr 40 Pro 1 3

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Razr 40 Ultra

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Razr 40 Ultra - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.