LG G Flex

LG G Flex

Svijet više nije ravna ploča

LG G Flex ne donosi samo zakrivljeni ekran nego i zakrivljenu bateriju kapaciteta od čak 3500 mAh

Povijest se nakon 18 godina ponavlja, iako u nešto izmijenjenom izdanju – ponovo se pojavljuju zakrivljeni mobiteli, ali ovaj put se ne radi o zakrivljenom kućištu kao kod Nokije 8110 iz 1996. godine (taj je mobitel popularno nazivan „banana“ veliku slavu stekao u filmu Matrix) nego o kompletno zakrivljenom mobitelu. Jer, danas kada pogledamo u mobitel vidimo samo ekran, a LG donosi prvi na svijetu zakrivljeni ekran. Radi se o POLED tehnologiji, odnosno koriste se plastični supstrati umjesto staklenih tako da je moguća izrada ekrana u Plastic OLED tehnologiji. Ipak, sve to ne bi bilo moguće bez još jedne inovacije, a to je zakrivljena i fleksibilna baterija. I nju je izradio LG, odnosno njihov odjel LG Chem, a unutar kućišta smještena je nepromjenjiva litij-polimerska baterija kapaciteta od čak 3500 mAh. Trenutno je ovo rekord, a G Flex je u odnosu na Galaxy Note 3 jači za 300 mAh. Sljedeći Note očekuje se tek u jesen, sigurni smo kako će LG (o)držati ovaj rekord određeno vrijeme.

LG G Flex 4

Nekad i danas: Prije 18 godina pojavio se prvi zakrivljeni mobitel Nokia 8110, s ekranom veličine poštanske marke
 

Prednosti zakrivljenog ekrana

LG G Flex sa zakrivljenim ekranom donosi nekoliko bitnih benefita, a najvažniji je svakako taj što se pri padu ekran ne bi trebao razbiti jer ne pada direktno na tlo. Nadalje, tu je i bolja ergonomija prilikom držanja telefona u ruci jer se mobitel sada drži u središnjem stražnjem dijelu te je tako vrlo lako moguće prstom jedne ruke dosegnuti gotovo sve kutove ekrana. Prilikom telefoniranja položaj uređaja je prirodniji i ugodniji, zakrivljeni oblik povećava razinu zvuka za 3 dB jer je mikrofon bliži ustima, a nosite li uređaj u stražnjem džepu i tada ćete osjetiti njegove prednosti. Naravno, gledanje filmova na 6-inčnom ekranu predstavlja paralelu s gledanjem filmova u IMAX kinu.

LG G Flex 17

QTheater: Ako otključate ekran u vodoravnom položaju, dobit ćete direktan pristup multimediji

LG G Flex 19

LED-ica: Stražnja tipka sada sadrži i LED-icu koja se koristi za razne funkcije, a LED-ica se nalazi i na prednjem dijelu kućišta

 

Zanimala nas je vidljivost nove vrste ekrana na suncu. Pri direktnom izlaganju suncu ekran ima zaista odličan prikaz jer su svi detalji i boje vrlo dobro vidljivi, bez gubitka kontrasta ili pak detalja. Nije bilo potrebe za zaklanjanjem ekrana od sunca.
LG G Flex donosi još jednu novinu, a to je Self Healing (samoobnavljajući) premaz na stražnjoj strani kućišta. Radi se o elastičnom premazu koji manje ogrebotine u nekoliko sekundi doslovce sakrije, odnosno ogrebotine nestaju. Odlično!

LG G Flex 6
Možete ga i poravnati: Iako je ekran zakrivljen, fleksibilan je te se može i izravnati, ukoliko vas to veseli


Vjerojatno se pitate ima li G Flex kakve nedostatke? Ima, a to je rezolucija POLED ekrana koja iznosi 1280x720 piksela. U vrijeme kada su full HD ekrani postali uobičajeni i kada očekujemo pojavu ekrana s dvostruko većom rezolucijom (2560x1440), HD ekran s 245 ppi na papiru ne djeluje baš nešto (ppi je poput današnjih tableta). Ipak, u praksi se ekran pokazao dovoljno dobrim tako da nismo primijetili nazubljene znakove niti sliku siromašnu detaljima; ipak, šum se primijeti jer pikseli nisu jednako osvijetljeni. Nedostaje i optička stabilizacija slike prilikom fotkanja, koju ima G2.

Ovako velika dijagonala ekrana treba što bolje biti iskorištena tako da je sada moguće ekran podijeliti u dva dijela dužim pritiskom na tipku Back na dnu ekrana, čime se pokreće Dual Window unutar kojeg se mogu postaviti neke od 14 ponuđenih aplikacija kao što su web preglednici, e-mail, galerije, YouTube, mpe, chat itd. Veličinu svakog od prozora je moguće podešavati.

U mnogim drugim detaljima G Flex je vrlo sličan modelu LG G2 – kamera je 13-megapikselna, s tim da snima i UHD video, chipset je Qualcomm Snapdragon 800 s četverojezgrenim procesorom na taktu od 2,26 GHz, memorija od 32 GB nije proširiva (korisniku je dostupno 24,08 GB), dok je RAM memorija također ista – 2 GB. Tipke za kontrolu uređaja također su smještene na stražnju stranu (sada se unutar tipke nalazi višebojna LED dioda), a ekran je moguće otključati i zaključati dvostrukim tapkanjem po ekranu. Ovo je jedini Android s ovom funkcionalnošću koju nudi još i Nokia.

LG G Flex 20

 

G Flex nam se na prvu svidio, ne samo što donosi nešto novo u svijet pametnih telefona nego i radi baterije od 3500 mAh koja omogućuje autonomiju od 3 dana. U večernjim satima prvog dana nakon punjenja baterija pokazuje preostali kapacitet od 70%. Baterije konačno prestaju biti uska grla na pametnim telefonima, a s ovim phabletom svoj laptop vjerojatno ćete vrlo rijetko koristiti jer se sve na njemu može napraviti, bez kompromisa po pitanju komoditeta. Prije više od dva tisućljeća Aristotel je otkrio kako svijet nije ravna ploča (zanimljivo, poput svih današnjih pametnih telefona) tako da sliku i video na mobitelu od sada možemo gledati kao u kinu sa zakrivljenim platnom. Ukoliko baš volite ravan svijet, ovaj se telefon može izravnati ako vas to veseli – zahvaljujući svojoj elastičnosti, ali se odmah vraća u svoj zakrivljeni položaj. Cijena uređaja na pretplatničkoj tarifi je 1299 kuna.

Više informacija

 • Model: LG G Flex
 • Ukupna ocjena: 4,7
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 4
 • Cool faktor: 5
 • Proizvođač: LG
 • Operativni sustav: Android 4.2.2
 • Procesor: 2,26 GHz Krait 400, 4 jezgre (čipset: Snapdragon 800)
 • Memorija: 2 GB RAM / 32 GB
 • Ekran: 6’’, 1280 x 720 px, kapacitivni, zakrivljeni POLED, 16,7 mil. boja
 • Fotoaparat: 13 megapiksela, UHD video, LED bljeskalica
 • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, DLNA, NFC, Bluetooth 4.0, IrDA
 • Baterija: Li-Ion 3500 mAh
 • Dimenzije i masa: 160,5 x 81,6 x 8,7 mm / 177 g
 • Ostalo: fullHD 60 fps video, univerzalni daljinski upravljač, TV izlaz, stereo FM radio
 • Plus: Baterija, ergonomija, UHD video snimanje, vidljivost ekrana na suncu, otključavanje ekrana dodirom
 • Minus: Memorija nije proširiva, baterija se ne može mijenjati, rezolucija ekrana
 • Ustupitelj i cijena: Vipnet, www.vipnet.hr, cijena: 1.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG G Flex

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG G Flex - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.