Ultimativna konfiguracija - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Ultimativna konfiguracija

Ultimativna konfiguracija

Dvoglavo grafičko čudovište na Ryzenu 7

 

U atraktivno ThermalTake kućište složili smo brutalne komponente na čelu s dvije GTX 1080 Ti i AMD Ryzen 7 1800X procesorom. Kako ne bi sve ostalo na našoj zabavi i benchmarkiranju u Vidilabu, konfiguraciju smo ponudili na testiranje stručnjacima u nekoliko inovativnih hrvatskih tehnoloških tvrtki da vidimo kako se snalazi u zahtjevnim i neobičnim zadacima poput skidanja golemih količina podataka sa satelita.

Da li je za predmet želja dovoljno samo pokupiti najjače komponente s tržišta ili je za ultimativno računalo ipak potrebno nešto više? Za ovu temu smo se potrudili otići u oba smjera. Prvo smo odabrali uređaje koji su trenutačno najjači i imaju najviše smisla u smislu nove tehnologije. Tako je pred sad već vremešnim Intelovim Broadwell-E procesorom ili novim zbog problema s pregrijavanjem Kaby Lake i7 7700k prednost dobio AMD Ryzen 7 1800X koji donosi disruptivni element na tržište. Ovaj je model protresao i iz dubokog sna probudio Intel koji je naglo počeo najavljivati puno ambicioznije nove serije procesora. Ryzen 7 je odabran i zbog sjajnih višedretvenih performansi, a kako smo dio testa odlučili provesti u IT tvrtkama s vrlo specifičnim potrebama, bila je to idealna prilika da AMD-ovu perjanicu povedemo iz svijeta sintetičkih benchmark rezultata u stvarne scenarije.
S druge strane spektra nalaze se grafičke kartice, na tronu konzumerskih snova sjedi Nvidia GTX 1080 Ti, korisnike odbija svojom visokom cijenom, ali performansama izuva iz cipela. Kako bi doista imali ultimativno računalo, u naše fora konceptualno Thermaltake kućište ugurali smo dvije 1080Ti u SLI konfiguraciji. Nije ni ostatak komponenti loš, ali ovo su naglasci, možda da još prije nastavka teme spomenemo ultrabrzi Samsungov m.2 SATA SSD od terabajta i 32 GB radne memorije. Sve ovo nije jeftino, ali novac u ovom slučaju nismo uzeli kao ograničavajući faktor, jer u ljetne snove rado smo uplovili na valu velike computing snage naše Ultimativne konfiguracije.

SLAGANJE KONFIGURACIJE TEME 1

Iz naših ludih geekovskih snova izronila je brutalna konfiguracija pogonjena dvjema GTX 1080 Ti karticama i Ryzen 7 procom.

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Ultimativna konfiguracija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.