Najbolji smartphone za fotografiranje: Samsung vs Huawei - 4.0 out of 5 based on 4 votes
Najbolji smartphone za fotografiranje: Samsung vs Huawei

Najbolji smartphone za fotografiranje: Samsung vs Huawei

Testirali smo koliko su uistinu sposobne kamere nove generacije flagshipova te pokušali otkriti tko je kralj mobilne fotografije

Okršaj Titana: Tko radi bolje fotke?

 

Utrka za nagradu najboljeg fotoaparata na mobilnim uređajima sve je napetija. Ove godine dobili smo čak dva kandidata za ovu prestižnu titulu: Samsung je u veljači predstavio svoje nove flagshipove, S9 i S9+, koji su zasjeli na tron DxOMarkove ljestvice, no svega mjesec dana kasnije Huawei i njegovi P20 i P20 Pro su ih prestigli te postali novi benchmark mobilne fotografije.
Ugradnja kamera u mobilne telefone pokrenula je pravu revoluciju u načinu na koji koristimo svoje telefone te njihovu važnost podigla na potpuno drugi nivo. Mobilna fotografija dugo je bila odbacivana od strane fotografskih entuzijasta zbog tehnološke inferiornosti, no u zadnjih nekoliko godina veliki tehnološki napredci učinili su mobilnu fotografiju važnijom no ikada jer su pametni telefoni gotovo u potpunosti zamijenili kompaktne fotoaparate.

34 39 mobs

Najveći problem pametnih telefona su njihove dimenzije. Komponente kvalitetnih fotoaparata fizički su vrlo velike, čak i kada su u pitanju mirrorless fotoaparati koji su mnogo manji od klasičnih DSLR-ova. Upravo zbog fizičkih ograničenja proizvođači pametnih telefona morali su postati kreativni u pronalaženju rješenja. Huawei je pokrenuo revoluciju dodavanjem drugog senzora i konkurencija je ubrzo slijedila istim putem. Google je imao drugačiji pristup, pa se umjesto hardwarea fokusirao na software, odnosno samu obradu fotografije koja je njihov Pixel stavila na tron mobilne fotografije. Neovisno o načinu na koji se dolazi do rezultata, isti su uistinu impresivni; prije svega par godina bilo je nezamislivo da će fotografije ovako visoke kvalitete proizlaziti iz mobilnih telefona. Danas uspoređujemo dva najbolja pametna telefona kada je u pitanju fotografija koji do svojih rezultata dolaze na uvelike drugačije načine.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji smartphone za fotografiranje: Samsung vs Huawei - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.