Mini PC Build na AMD i Intel platformi

Mini PC Build na AMD i Intel platformi

Mini PC za maxi gaming

Tko kaže da moćno high end gaming računalo mora biti velika „kanta“ s hrpom dodatnih ventilatora? Posložili smo dva super cool i atraktivna mini gaming računala koja unutar višestruko manjeg kućišta omogućuju brutalno dobre performanse u svim igrama

U prošlosti su gameri i tech entuzijasti za slaganje svojih gamerskih računala u pravilu koristili veća mid ili full tower kućišta pozamašnih dimenzija, prije svega kako bi osigurali dovoljno mjesta za hlađenje moćnih i rastrošnih hardverskih komponenti, ali i ostavili si dovoljno mjesta za odgovarajuću nadogradnju u budućnosti. Međutim, treba li nam doista ogromna „kanta“ kako bismo danas složili iznimno moćno gaming računalo?

SFF (Small Form Factor) revolucija u posljednjih je nekoliko godina osjetno smanjila dimenzije high end gamerskih računala. Značajno je porasla popularnost minijaturnih Mini-ITX kućišta koja su postala sve češći odabir gamera koji žele atraktivna, mala, a opet moćna računala. Usporedno s time, dakako, evolucija i razvoj hardverskih komponenti, prvenstveno procesora i grafičkih kartica, koji danas omogućuju daleko bolji omjer performansi i potrošnje energije, omogućila nam je dakako daljnju minijaturizaciju gaming strojeva. Nikada zapravo nije bilo jednostavnije i lakše složiti minijaturnu gaming „mrcinu“. Stoga smo se i upustili u avanturu zvanu malo, a super gaming i moćno.

Mini PC manji od PS5

PS5 ili Mini gaming PC? Svojim je dimenzijama naše mini gaming računalo usporedivo s PS5, s tim da je nešto šire, ali i osjetno niže

Složili smo dva vrhunska gaming stroja temeljena na Intelovoj i AMD-ovoj hardverskoj platformi upakirana u atraktivno Mini-ITX kućište. I ne, nismo se šalili kada smo govorili o pravim gaming „mrcinama“. Naime, oba ova stroja omogućuju gaming performanse usporedive ili čak bolje od računala opremljenih najbržom gaming karticom prethodne generacije, Nvidijinom RTX 2080 Ti. A sve to u kućištu zapremine od oko 18 litara! Zainteresirani?

Prednosti i mane mini gaming PC-a

Dakako, na početku cijele priče odmah se postavlja pitanje: „Dobro a zašto bi netko zapravo htio složiti mini gaming PC“? Koji se glavne prednosti ovakvog računala?

Osim što izgledaju super cool, mini gaming računala, dakako, znatno su manjih dimenzija i stanu na gotovo svaki radni stol. Primjerice, posložite li nekoliko mini-ITX kućišta jedno na drugo otprilike ćete dobiti veličinu klasičnog mid-tower kućišta! Rame uz rame s manjim dimenzijama ide i manja masa, pa su ovakva računala vrlo lako prenosiva, ukoliko se za time pokaže potreba. Svjesni smo kako LAN partyji danas nisu osobito popularni, međutim tko zna što nam budućnost donosi.

Nadalje, mini gaming računalo može u principu biti i jeftinije od nekakvog većeg gaming računala. Ovo će dakako dosta ovisiti o ugrađenim komponentama i odabiru kućišta. Često u veća kućišta mnogi znaju utrpati dodatne kartice koje zapravo ne koriste ili brdo dodatnih ventilatora. Dakako, to sve košta. Kod mini gaming PC-a ste ograničeni prostorom, tako da nema mjesta za pretjerivanje, niti mogućnosti za ugradnju „nepotrebnih“ komponenti.

3dmark novi

Mini PC Build opremljen najnovijim grafičkim karticama postiže odlične performanse i omogućuje igranje novijih igara na 1440p rezoluciji uz 60+ FPS

Nasuprot tome, jasno, mini gaming računala imaju i svoje nedostatke. Prvenstveno ovdje možemo govoriti o znatno ograničenoj mogućnosti buduće nadogradnje. U mala kućišta neće stati iznimno duge grafičke kartice, pa ćete morati odabrati karticu odgovarajuće duljine. Osim toga, Mini-ITX ploče često dolaze sa samo dva utora za radnu memoriju te posjeduju relativno malo mjesta za ugradnju dodatnih SSD-ova ili tvrdih diskova. Konačno, jedan od ključnih potencijalnih nedostataka je povećano zagrijavanje moćnijih hardverskih komponenata naguranih u minijaturno kućište. Smatramo, međutim, kako se pravilnim odabirom komponenti i odgovarajućeg mini kućišta ovaj problem može u potpunosti otkloniti. Jasno, mini gaming PC nije pogodan za nekakav overclocking, premda ni to nije isključeno s odgovarajućim hlađenjem.

U svakom slučaju, prije nego što se upustite u avanturu slaganja mini gaming računala dobro je znati sve prednosti i nedostatke ovog pristupa te u skladu s njima pristupiti odabiru komponenti.


Najmanje, gamerski moćno i tiho!

Naša misao vodilja bila je složiti najmanja moguća gaming računala koja će nam ponuditi vrhunske performanse u svim najnovijim igrama, izgledati super atraktivno, zauzimati vrlo malo prostora, a uz to biti energetski učinkovita i tiha. Ne želite bučan mini gaming PC, jer će ga mnogi poželjeti koristiti i unutar dnevnog boravka spojenog s TV-om.

10400f cpuz

Intelov procesor core i5 10400F trenutno je jedan od najisplativijih gaming procesora na tržištu, a posjeduje 6 jezgri uz podršku za Hyperthreading

U skladu s ovim smjernicama pomno smo odabrali komponente za ukupno dvije konfiguracije temeljene na različitim hardverskim platformama koje smo utrpali u super atraktivno Mini-ITX kućište. Odlučili smo se složiti skuplju all in i jeftiniju budget varijantu.

Skuplja varijanta u potpunosti se temelji na AMD-ovim komponentama, što uključuje procesor i grafičku karticu, dok se budget verzija oslanja na Intel-Nvidia combo. Da, dobro ste pročitali. Kombinacija Intela i Nvidije u ovom našem slučaju predstava budget mini gaming računalo. I to super isplativo budget mini gaming računalo! Dakako, razlike između ovih dvaju konfiguracija odnose se isključivo na procesor, matičnu ploču i korištenu grafičku karticu. Sve ostale komponente su identične.

AMD Ryzen 5600X

AMD-ov najnoviji Ryzen 5 5600X temelji se na Zen 3 arhitekturi i predstavlja trenutno jedan od najbržih gaming procesora, koji je pritom iznimno energetski učinkovit

Kada govorimo o AMD-ovoj mini gaming „mrcini“ sklopljenoj u Vidilabu, ona se temelji na kombinaciji iz snova za mini računalo kada govorimo o procesoru i grafičkoj kartici. Riječ je Ryzenu 5 5600X i Radeonu RX 6800. Obje ove komponente omogućuju vrhunske gaming performanse, a pritom nude ponajbolji omjer performansi i potrošnje energije.

Intel core i5 10400F

Procesor: Intelova varijanta našeg mini gaming računala temeljila se na Core i5 10400F procesoru

S druge strane, alternativni Intel-Nvidia combo također ima svoje dobre strane. Prije svega, ova je verzija mini gaming računala znatno jeftinija, a sagrađena je oko trenutno najisplativijeg procesora na tržištu, Intelovog Core i5 10400F, i Nvidijine grafičke kartice RTX 3060 Ti. I u ovom slučaju riječ je o poprilično energetski učinkovitim komponentama koje omogućuju superiorno gaming iskustvo. Tehnološki gledano, sve ove komponente spadaju u najnovije generacije dostupne na tržištu i podržavaju sve najmodernije tehnologije, što primjerice kod grafičkih procesora uključuje i Ray tracing. Samim time, ovako sklopljena mini gaming računala omogućit će vam ugodno igranje svih najnovijih igara u narednih nekoliko godina.

Asus Prime H410L Plus matična

MATIČNA PLOČA Za potrebe mini gaming računala odabrali smo Mini-ITX matičnu ploču, Asus Prime H410I Plus

Gigabyte 3060 eagle

Grafička: Za mini gaming računalo preporuka je odabrati kompaktniju grafičku, poput Gigabyteove 3060 TI Eagle

Radeon RX 6800

AMD-ov Radeon RX 6800: u svojoj referentnoj verziji trenutno je jedna od najmoćnijih kartica koju, obzirom na dual slot dizajn i duljinu od 267 mm, bez problema možete ugraditi u svako Mini-ITX kućište
Fractal SFX napajanjeNAPAJANJE Većina Mini-ITX kućišta zahtijeva korištenje SFX napajanja. Mi smo koristili Fractalovo napajanje snage 650 W

Patriot SSD

SSD:  Patriotov VPN100 NVMe SSD kapaciteta od 1 TB omogućuje vrhunske performanse

Patriot Viper Steel RAM

  MEMORIJA U naš mini gaming PC ugradili smo 16 GB Patriotove Viper Steel RGB memorije

Cooler Master NR200P

KUĆIŠTE Mini-ITX kućišta ističu se atraktivnim izgledom i malim dimenzijama. Mi smo odabrali Coolermasterovo NR200P kućište

Mini-ITX is the way to go!

Nakon što smo vam ukratko predstavili mini gaming računala koja smo posložili za ovu priliku, vrijeme je da detaljnije pogledamo naš odabir, komponentu po komponentu. Cijela priča kod mini gaming računala zapravo počinje nešto drugačije nego što je to slučaj prilikom slaganja računala uobičajene veličine. Naime, ponajprije treba odabrati kućište i matičnu ploču. Odabir ovih komponenata je ključan, a sve ostale ćete komponente prilagoditi tome. Nema, primjerice, smisla kupiti najveću dostupnu grafičku koju onda nećete moći ubaciti u željeno Mini-ITX kućište. S obzirom na to da smo mi ovdje htjeli posložiti gaming računalo unutar Mini-ITX kućišta, ovakav odabir zahtijevao je korištenje Mini-ITX matične ploče.

Odabir kućišta je često stvar osobnog izbora i svakako je u redu da odaberete ono koje vam se najviše sviđa. Trenutno na tržištu ima mnogo kvalitetnih i atraktivnih Mini-ITX kućišta. Međutim, kod mini računala svakako treba obratiti pažnju na fleksibilnost, mogućnost što jednostavnije ugradnje i podršku za ugradnju moćnijih hardverskih komponenata.

Mi smo se ovdje odlučili za jedno od novijih i funkcionalnijih Mini-ITX kućišta - Coolermasterovo NR200P. Možda i nije najatraktivnije ili najmanje, ali ovo kućište nudi iznimnu fleksibilnost prilikom ugradnje, omogućuje ugradnju duljih grafičkih kartica te posjeduje sve predispozicije za adekvatno hlađenje moćnijih komponenata unutar mini računala. Osim toga, nudi i trenutno ponajbolji omjer cijene i mogućnosti kada govorimo o mini-ITX kućištima. Povrh svega je bogato raznim dodacima.

Primjerice, u paketu s kućištem dobit ćete odgovarajući PCIe riser kabel za vertikalnu ugradnju grafičke kartice, tu je i dodatna bočna staklena stranica (uz uobičajenu metalnu), pa možete birati između cool izgleda i nešto boljeg hlađenja, a s Coolermasterovim NR200P kućištem dolaze i dva 120 mm ventilatora. Ono što nam se posebno dopalo kod ovog kućišta je njegova modularnost i fleksibilnost što se tiče smještaja komponenata unutar kućišta. Odgovarajuće rupe za hlađenje s bočnih strana i gornji mesh panel osiguravaju dobar protok zraka, što je nama bilo jako važno s obzirom na to da smo planirali ugradnju bržih grafičkih kartica. Coolermasterovo NR200P kućište je dostupno u bijeloj i crnoj boji, a cijena mu je svakako vrlo prihvatljiva s obzirom na mogućnosti.

tablica komponenti

Intel i Nvidia kao budget opcija

Nadalje, kod odabira matične ploče odlučili smo se za budget varijantu kod Intelove verzije našeg mini gaming računala te daleko skuplju X570 ploču za AMD-ovu verziju. U slučaju mini gaming računala temeljenog na Intelovom procesoru odabrali smo budget Asusovu ploču H410I Prime Plus. Riječ je o prilično jednostavnoj ploči koja omogućuje osnovnu funkcionalnost i relativno je cjenovno pristupačna. Podržava sve novije Intelove procesore, a rekli bismo kako je ključan nedostatak kod ove ploče izostanak ugrađenih WiFi modula. Također ne podržava overclocking, no kako smo odabrali procesor sa zaključanim množiteljem, Intelov Core i5 10400F, to nam u ovom slučaju nije važno.

Za nešto skuplju, AMD-ovu varijantu našeg mini računala odabrali smo i daleko opremljeniju X570 matičnu ploču. Ova se ploča temelji na najmoćnijem AMD-ovom chipsetu, posjeduje odgovarajuću podršku za overclocking procesora i memorije, dolazi s ugrađenim WiFi modulom te ima RGB osvjetljenje.

Cyberpunk2077 2021 02 15 11 58 40 353

  CYBERPUNK 2077 jedna je od grafički najzahtjevnijih igara današnjice, no naše mini gaming računalo omogućuju ugodno igranje ovog naslova

 

Već smo spominjali kako je naš odabir procesora prije svega bio vođen željom da osiguramo najbolje gaming performanse uz iznimnu energetsku učinkovitost i umjerenu potrošnju energije, što donosi manje zagrijavanje i tih rad. Oba procesora koje smo odabrali su kao stvoreni za ovu namjenu. Riječ je o AMD-ovom Ryzenu 5 5600X i Intelovom Core i5 10400F. U oba slučaja riječ je o procesorima sa 6 jezgri uz podršku za Hyperthreading (SMT) te maksimalne potrošnje energije od 65 W. Ovi su procesori općenito trenutno najisplativiji za bilo kakvo gaming računalo, jer omogućuju najbolji omjer cijene i performansi.

Vodeno u mini kućište!

Kada smo već kod zagrijavanja, ako želite najtiše moguće mini gaming računalo preporuka je odabrati neko kvalitetno AiO 240 mm vodeno hlađenje. Mi smo odabrali jedno od najkvalitetnijih 240 mm vodenih hlađenja na tržištu, Corsairov H100i Elite Capellix. Osim odličnih performansi, ovo se hlađenje odlikuje i raskošnim RGB osvjetljenjem, što ga svakako čini odličnim odabirom ukoliko želite što atraktivnije mini računalo. Moguće je, dakako, koristiti i nekakav zračni hladnjak nižeg profila. Noctua, primjerice, ima nekoliko vrlo kvalitetnih hladnjaka namijenjenih ugradnji u mini računala.

Kako smo odabrali atraktivno AiO vodeno hlađenje s RGB osvjetljenjem, kada je u pitanju radna memorija odlučili smo nastaviti u istom stilu. Stoga smo ova mini gaming računala opremili Patriotovim Viper Steel RGB memorijskim kitom kapaciteta 16 GB i brzine 3200 MHz. Ova se memorija ističe super cool RGB osvjetljenjem, a nudi vrlo dobre performanse. U današnje vrijeme je 16 GB radne memorije još uvijek posve dovoljno za gaming računalo, ali dakako možete se odlučiti za ugradnju 32 GB radne memorije ili za memorijske module nešto veće brzine.

Što se tiče pohrane podataka, koristili smo odličan Patriotov PCie NVMe SSD VPN100 kapaciteta od 1 TB. Ovaj disk nudi odličan omjer performansi, dostupnog prostora i ukupne cijene, a pritom posjeduje i odgovarajući aluminijski hladnjak. U slučaju da odaberete AMD-ovu hardversku platformu možete, primjerice, odabrati i neki od PCIe 4.0 SSD-ova kako biste dobili najbolje moguće performanse.

Snaga u malom pakiranju

Još jedna od vrlo značajnih komponenti prilikom sastavljanja mini gaming računala vrhunskih performansi svakako je napajanje. Mini-ITX kućište koje smo odabrali zahtijevalo je korištenje SFX-L napajanja manjih dimenzija. Ovo svakako imajte na umu prilikom odabira komponenti za mini gaming PC. Pojedini modeli mini-ITX kućišta podržavaju ugradnju klasičnih ATX napajanja, no u većini slučajeva morat ćete koristiti SFX varijante. Nažalost, ova napajanja su trenutno znatno teže dobavljiva i osjetno su skuplja od klasičnih ATX varijanti pogledamo li dostupnu snagu.

Mi smo se odlučili za jedno od najkvalitetnijih trenutno dostupnih SFX napajanja na domaćem tržištu, Fractalovo Ion Gold 80+ snage 650 W. Možemo reći kako je 650 W minimalna snaga ukoliko planirate ugradnju neke od najnovijih i najmoćnijih kartica s dva 8-pinska naponska priključka. Za nešto slabije kartice bit će dovoljno i 550 W.

Fractalovo Ion napajanje u SFX varijanti odlikuje se odličnom efikasnošću i posve je modularno, što je od „životne“ važnosti za mini gaming računalo, kako biste izbjegli „salatu“ od kabela unutar kućišta.

Grafička - što staviti u mini gaming PC?

Na kraju dolazimo do komponente koja ponajviše utječe na performanse gaming računala. Jasno, mislimo na grafičku karticu. Kada je u pitanju Mini-ITX gaming računalo, treba prilikom odabira grafičke kartice pripaziti na nekoliko stvari; prije svega na duljinu same kartice i potrošnju energije. Nije baš pametno unutar Mini-ITX kućišta ugraditi karticu koja u radu troši preko 300 W. Što se tiče duljine, novija Mini-ITX kućišta omogućuju ugradnju nešto duljih kartica, ali imajte na umu da je potrebno osigurati odgovarajuće mjesto i za, primjerice, naponske priključke te da ugradnja iznimno duge kartice potencijalno komplicira ugradnju ostalih komponenata.

HorizonZeroDawn 2021 02 15 11 53 35 797

Horizon  Zero Dawn  odlikuje se vrlo dopadljivom 3D grafikom, a naš mini gaming stroj omogućuje preko 100 fps-a na 1440p rezoluciji

Mi smo odabrali dvije prilično energetski učinkovite kartice najnovije generacije - AMD-ovog Radeona RX 6800 i Nvidijinu RTX 3060 Ti. Ove kartice omogućuju vrhunske performanse uz umjerenu potrošnju energije koja se kreće oko 200-tinjak vata u igrama. U slučaju Radeona riječ je o referentnoj dual slot kartici duljine 267 mm. S druge strane, predstavnik 3060 Ti serije kartica je iznimno kompaktna Gigabyteova kartica Eagle OC duljine svega 242 mm. U svakom slučaju, dual slot kartice ovakvih dimenzija idealne su za ugradnju u Mini-ITX kućišta. Srećom, najnovije generacije grafičkih kartica opasno su podigle letvicu po pitanju performansi po utrošenom vatu energije, pa sada ovako brze kartice bez problema možete koristiti kod Mini-ITX gaming računala.


Slaganje konfiguracije - iskoristite svaki milimetar!

Nakon što odaberete sve željene komponente za vaše novo mini gaming računalo, treba to sve posložiti u manje kućište. S obzirom na to da nemate previše manevarskog prostora, svakako preporučujemo da prvo jako dobro razmislite na koji način ćete posložiti komponente unutar kućište. Primjerice, razmislite hoćete li grafičku karticu smjestiti u vertikalan položaj i gdje ćete smjestiti vodeno hlađenje.

Slaganje PC 1

Mini ITX kućišta zahtijevaju korištenje SFX napajanja koje ćete prije ugradnje trebati pričvrstiti na za to odgovarajuće držače

Slaganje PC 2

Jedna od ključnih komponenata za slaganje mini računala je Mini ITX matična ploča znatno manjih dimenzija

Slaganje PC 3

Nakon ugradnje matične ploče slijedi umetanje odgovarajućeg procesora u socket. U našem slučaju, kod Intelove platforme radilo se o Core i5 10400F

Srećom, kućište koje smo mi koristili, Coolermaster NR200P, vrlo je fleksibilno i nadasve modularno, što olakšava ugradnju. U našem slučaju, primjerice, odlučili smo smjestiti vodeno hlađenje na dno kućišta, kako bismo na samom vrhu mogli koristiti priložena dva 120 mm ventilatora.

Slaganje PC 4

Prilikom sastavljanja mini gaming PC-a odlučili smo se radijator vodenog hlađenja montirati s donje strane kućišta kako bismo s gornje strane ostavili mjesta za dva dodatna 120 mm ventilatora

Slaganje PC 5

Prije instalacije bloka vodenog hlađenja potrebno je nanijeti termalnu pastu na sam procesor

Malo smo imali problema sa smještajem RGB kontrolera za korišteno Corsairovo H100i Elite Capellix vodeno hlađenje, no to samo ukazuje kako Mini-ITX ima neke svoje specifičnosti prilikom slaganja koje nećete susresti kod klasičnih većih kućišta. Smatramo, međutim, kako ovakav smještaj vodenog hlađenja omogućuje općenito vrlo dobre performanse što se tiče hlađenja svih komponenti unutar računala.

Slaganje PC 6

Potom slijedi montaža vodenog bloka s pumpom, a u našem slučaju bilo je riječ o Corsairovom vodenom hlađenju H100i Elite Capellix

Slaganje PC 7

Za pohranu podataka, u M.2 utor instalirali smo Patriotov VPN100 NVMe SSD kapaciteta 1 TB koji posjeduje odgovarajući aluminijski hladnjak

Slaganje PC 8

U dva dostupna utora na matičnoj ploči  instalirali smo radnu memoriju Patriot Viper Steel RGB ukupnog kapaciteta od 16 GB (2x 8 GB)

Nadalje, grafičku smo karticu ugradili vertikalno koristeći pritom priloženi PCIe riser kabel. Ovo izgleda posebno efektno ukoliko koristite priloženu staklenu bočnu stranicu. Inače, NR200P podržava ugradnju čak do 7 ventilatora, kao i ugradnju grafičke kartice duljine do 330 i širine do 60 mm.

Slaganje PC 9

Grafičku karticu smo odlučili instalirati u vertikalnom položaju, za što smo koristili priloženi PCIe riser kabel koji dolazi u paketu s kućištem

U našem slučaju smo SFX napajanje montirali u nešto nižu poziciju kako bismo osigurali dovoljno mjesta za gornji smještaj dvaju priloženih ventilatora, jer se u suprotnom može desiti da priključak od napajanja „smeta“ ugradnji ventilatora. Inače, ugradnja dvaju priloženih Coolermasterovih SickleFlow ventilatora s gornje strane kućišta je vrlo jednostavna i brza.

Slaganje PC 10

Coolermasterovo Mini-ITX kućište NR200P dolazi s dva SickleFlow 120 mm ventilatora niskog profila koje smo instalirali na sam vrh kućišta uz pomoć priložene mesh gornje stranice

Slaganje PC 11

Konačno je sve posloženo! Mini gaming PC je spreman! Pritom će vam ponuditi vrhunske performanse uz prilično tih rad

 

Konačan rezultat je vrlo je efektan. Atraktivno, malo i moćno gaming računalo koje je pritom iznimno tiho, a temperature svih ključnih komponenata računala unutar su unutar prihvatljivih granica.


Minijaturno gaming čudovište!

 A gaming performanse ovog mini čudovišta? Sumnjamo kako će se i oni najzahtjevniji gameri moći požaliti. Bilo da je riječ o natjecateljskim online igrama s visokim brojem sličica u sekundi ili najzahtjevnijim naslovima s uključenim ray tracingom, performanse su odlične. Kao što smo očekivali, općenito gledano, konfiguracija temeljena na AMD-ovim komponentama je nešto brža, ali se i Intel-Nvidia kombinacija jako dobro drži. Rezolucija poput 1080p je dječja igra za ugrađene grafičke, s tim da vam pritom AMD-ova konfiguracija može omogućiti da u potpunosti iskoristite 144-hercne ili brže monitore. U pravilu je 1440p idealna rezolucija za obje kartice, pri čemu ultra detalji nisu nikakav problem za 60 ili više fps-a. Osim možda kada je u pitanju Cyberpunk 2077. Obje kartice vam mogu omogućiti i posve ugodan 4k gaming, ukoliko ste spremni na određen kompromis po pitanju kvalitete slike, odnosno nešto manju razinu 3d detalja.

Vidljivo je kako je najnoviji AMD-ov Ryzen 5600X općenito gledano osjetno brži procesor od Intelovog Core i5 10400F. S druge strane, Intel-Nvidia kombinacija unutar ovakvog Mini-ITX gaming PC-a također djeluje vrlo potentno, a osim toga nudi i nešto bolji omjer cijene i performansi.

tablica rezultata mini PC

 

Mnogi će se zapitati što je sa zagrijavanjem unutar manjeg kućišta i potrošnjom energije. Već smo rekli kako smo odabrali komponente koje su iznimno energetski učinkovite, pa potrošnja u igrama rijetko prelazi 320 W. Također, s obzirom na ugrađeno vodeno hlađenje i ukupno gledano uredno posloženu unutrašnjost, ovakvo je mini gaming računalo prilično tiho. Temperature procesora i grafičke kartice su također u vrlo prihvatljivim granicama, tako da imate još sasvim dovoljno rezerve za toplije ljetne dane. Nadalje, usudili bismo se reći kako nikakvih problema nećete imati ni s nekim moćnijim procesorom ili još rastrošnijom grafičkom karticom.

Kao što možemo vidjeti, nikada nije bilo lakše posložiti super moćno gaming računalo minijaturnih dimenzija. Ukoliko želite impresionirati ekipu najmanjim mogućim gaming PC-om, samo naprijed. Slijedite li pritom odgovarajuće smjernice koje smo vam dali unutar ovog teksta i pametno odaberete komponente možete jednostavno posložiti moćan , atraktivan i tih gaming stroj malih dimenzija.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mini PC Build na AMD i Intel platformi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.