Božićni palac gore za kupnju: Top 5 monitora

Božićni palac gore za kupnju: Top 5 monitora

Koji monitor kupiti?

Monitori su ključan dio računala, bilo da se radi o stolnom PC-ju ili želite proširiti radnu površinu laptopa. Odabrali smo pet atraktivnih modela koje se isplati potražiti u predblagdanskoj kupnji. 

Smatramo da bi svaki build trebali i početi upravo s monitorom, s obzirom na to da će o njemu ovisiti i vaša potreba za ostatkom performansi u računalu. Složili smo listu vrlo atraktivnih monitora s kojima ne možete pogriješiti, no naravno, svaki će pružiti drugačije iskustvo. Imajte na umu da za navedene monitore treba imati i solidna računala.

Philips 242E1GAJ s markicom

Philips 242E1GAJ

Za: Ovo je idealan monitor za svakodnevnu uporabu, a ako odlučite nešto i zaigrati, svakako ćete imati garantirano dobar provod. Riječ je o monitoru FullDH rezolucije i dijagonale od 24 inča, što ga i dalje čini dovoljno kompaktnim bez da zauzme kompletan stol. Naoružan je VA matricom za prikaz sadržaja visokim 3000:1 kontrastom te ćete sigurno uživati u multimediji. Uz to, maksimalna brzina osvježavanja iznosi 144 Hz te podržava FreeSync tehnologiju tako da će i gaming biti vrlo oštar i jasan.

Protiv: Stalak nudi jednu postavku visine te monitoru možete mijenjati samo nagib. Naravno, tu je i dosta plastike.

Veličina ekrana: 24 inča
Tip panela: VA
Tip sinkronizacije: FreeSync
Cijena: 1.240,00 kuna


AOC CU34G2X s markicom

AOC CU34G2X

Za: Kada smo prvi puta vidjeli ovaj monitor, jako nas je ugodno iznenadila njegova cijena koja i nije tako velika jednom kada vidite ostatak ponude. Posebnost monitora je u tome što se radi o Ultrawide 21:9 monitoru rezolucije 3440 x 1440 piksela. Podržava osvježavanje do 144 Hz, a povrh toga, koristi i VA panel za vrhunski kontrast. Naravno, tu je i Freesync tehnologija koju podržavaju AMD i Nvidia. Monitor je i zakrivljen kako se ne bi brinuli o kutovima gledanja.

Protiv: Maksimalna svjetlina od 250 nitsa znači da se ne savjetuje rad pored prozora danju jer neće nadjačati dnevno svjetlo.

Veličina ekrana: 34”
Max svjetlina: 250 nits
Tip panela: VA
Tip sinkronizacije: FreeSync
Cijena: 3.600,00 kuna


Dell S3220DGF s markicom

Dell S3220DGF

Za: Čudan je osjećaj kada svi u vašem širem krugu poznanika pričaju o istom monitoru. Upravo nam se to dogodilo, izgleda kako je tržište odlučilo da ako želite vrhunski gaming monitor, ovaj Dellov model rješenje je bez puno dvojbi. Riječ je o 32” QHD (2560 x 1440 piksela) monitoru s brzinom osvježavanja od 144 do 165 Hz. Osim toga, tu je i VA tehnologija koja nudi visoki kontrast, a maksimalna svjetlina je solidnih 400 nitsa. Podržana je i FreeSync 2 tehnologija sa HDR prikazom.

Protiv: Impresivne karakteristike brzo dižu cijenu, a nekima bi QHD rezolucija mogla biti premalena za 32” dijagonalu.

Veličina ekrana: 32”
Max svjetlina: 400 nits
Tip panela: VA
Tip sinkronizacije: FreeSync2 HDR
Cijena: 3.200,00 kuna


Samsung C27JG50 s markicom

Samsung C27JG50

Za: Samsungov zakrivljeni monitor već smo prije testirali te i dalje ostaje solidan odabir s visokom kvalitetom prikaza sadržaja. Riječ je o 27” QHD (2560 x 1440 piksela) zaslonu što je po mnogima idealna rezolucija za tu dijagonalu. Monitor koristi VA panel za dobivanje visokog kontrasta, a također je vrlo brz sa 144 Hz osvježavanjem. Maksimalna svjetlina monitora je 300 nitsa te je zakrivljen, pa se ne morate brinuti o kutovima gledanja.

Protiv: Postolje monitora ne može se podešavati osim nagibom zaslona te monitor nema tehnologije sinkronizacije frekvencije prikaza s računalom.

Veličina ekrana: 27”
Max svjetlina: 300 nits
Tip panela: MVA
Tip sinkronizacije: Nema
Cijena: 2.000,00 kuna


Asus TUF GAMING VG279QM s markicom

Asus TUF GAMING VG279QM

Za: Ovaj monitor namijenjen je specifičnim korisnicima, primarno gaming scene. Ta scena su FPS igrači koji svoje performanse žele podići na novu razinu. Riječ je o FullHD 1920 x 1080 monitoru koji koristi IPS tehnologiju na dijagonali od 27”. Razlog tome je što se išlo na brzinu te monitor postiže čak 240 Hz osvježavanje u standardnom radu te se može “overclockati” na 280 HZ za one koji imaju hardver za takve manevre. Svjetlina mu iznosi 400 nitsa te podržava G_Sync tehnologiju

Protiv: Van FPS igara, prednosti monitora nisu toliko vidljive te je teško opravdati cijenu. Također vam treba PC hardver visokih performansi.

Veličina ekrana: 27”
Max svjetlina: 400 nits
Tip panela: IPS
Tip sinkronizacije: G-Sync
Cijena: 3.500,00 kuna

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni palac gore za kupnju: Top 5 monitora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.