Usporedni test gaming miševa od 100 do 400 kuna - 4.0 out of 5 based on 3 votes
Usporedni test gaming miševa od 100 do 400 kuna

Usporedni test gaming miševa od 100 do 400 kuna

Gladijatori gaming klase

U Vidilabu smo testirali gaming miševe u cjenovnoj kategoriji od 100 do 400 kuna i to njih čak 20. Trebate li glodavca za vruće ljetne gamerske dane, svakako pročitajte naš USPOREDNI TEST.

Sve veća popularnost eSportova, ali i free-to-play igara, podigla je gaming zajednicu na drugu razinu, ponajprije zbog činjenice da se svakim danom regrutira sve veći broj novih igrača.Naravno, svi oni, ali i mi, ako mislimo biti donekle kompetitivni, ne možemo stupiti u ovaj svijet bez glavnog alata svakog igrača - periferije. Potraga za takvom kvalitetnom gaming periferijom može se vrlo lako i vrlo brzo zakomplicirati, pogotovo kad je u pitanju jedna od najbitnijih komponenti ovog segmenta – miš. Makar većini prosječnih korisnika miš ne predstavlja ništa više od alata koji omogućava kretanje po sučelju Windowsa, dok bi s druge strane priče dobar dio igraće populacije ovu izjavu proglasio čistom blasfemijom. Naravno, kao i svaka medalja, i ova priča ima dvije strane, te nije sve crno-bijelo kako se isprva čini. Svak tip hardvera, pa tako i periferija, unutar sebe ima nekoliko različitih segmenata i namjena ovisno o tipu korisnika, pa ni s miševima nije ništa drugačije. Pored klasičnih "samo da mi radi i bude jeftin" primjera modela miševa, ručnih glodavaca s gaming pedigreom stvarno ima na pretek.

Tržište je samo po sebi vrlo zasićeno, a svakim danom sve je više novih modela i proizvođača koji se pokušavaju probiti, ugrabiti svoj dio tržišnoga kolača i nametnuti se velikim igračima. Kako bismo donekle obuzdali širinu ovog usporednog testa odlučili smo se provjeriti kakvo je trenutno stanje ponude u sklopu nižeg i srednjeg segmenta. Tako smo odabrali modele miševa gaming predispozicija (kako marketinških, tako i onih tehničkih), čija se cijena kreće od početnih niskih 100 kuna pa sve do sasvim pristojnog gornjeg limita od 400 kuna. S ovakvim rasponom budžeta uspjeli smo okupiti poveći broj modela, njih čak 20 u sklopu 12 brandova. Sve smo ih usporedili koristeći nekoliko metoda, a cijeli proces nam je još jednom pokazao kako testiranje miševa može biti vrlo nezahvalno, jer prije svega ne postoje nekakve apsolutno determinističke metode s kojima bi se moglo sa stopostotnom sigurnošću reći da je jedan miš bolji od drugoga, već se dosta toga svodi na individualnu razinu osobe koje testira i njegovu "objektivnu subjektivnost".

 

(Stranica 1 od 16)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 16)
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test gaming miševa od 100 do 400 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.