Koji laptop izabrati do 6000 kuna? Veliki test Vidilaba - 3.6 out of 5 based on 5 votes
Koji laptop izabrati do 6000 kuna? Veliki test Vidilaba

Koji laptop izabrati do 6000 kuna? Veliki test Vidilaba

Za kraj godine okupili smo na Vidilab testu osam prijenosnih računala za koje smo odredili 6000 kuna kao cjenovnu granicu, ali i uvjete koje bi po nama svaki novi laptop trebao zadovoljiti, a to su FullHD ekran, minimalno 8 GB radne memorije, ugrađeni SSD i za gejmere u nama dediciranu grafičku karticu

Ispod ovog ne ići

Veliki usporedni test laptopa dolazi u zgodno vrijeme darivanja, pa smo na slobodnom tržištu upecali osam modela koji su morali zadovoljiti naše minimalne uvjete. Njih smo postavili kako bismo jednostavno izdvojili bitne stavke koje bi po nama svaki novi prijenosnik trebao imati, odnosno da se u poplavi popusta i akcija ne zabunite s lošim ekranima niske rezolucije, prijenosnikom bez SSD-a koji definitivno najviše pridonosi korisničkom dojmu, premalo RAM-a ili da ne možete pokrenuti niti Tetris.

Ovo s Tetrisom je malo iskarikirano, naravno, ali definitivno smo htjeli postaviti čvrsti okvir, pa smo inzistirali na minimalno 8 GB radne memorije te ugrađenom SSD-u, koji je slobodno mogao doći i u kombinaciji s HDD-om, a za sve nas koji ipak žele malo i gejmati, prijenosnik je trebao imati grafičku karticu (ne samo onu integriranu). 

Zajednički nazivnik za prijenosnike na testu jest: modeli ispod kojih ne treba ići. Iako, primjerice, to što ima dediciranu grafiku ne znači nužno da se odmah možete i igrati. Stoga pažljivo bacite oko na naše detaljno testiranje i opise svakog modela te kroz detaljni Vidilab vodič pronađite idealnu kombinaciju za vaš novi laptop.
Ako ipak vaš budget nije u ovom rangu, u Božićnom palcu za kupnju probrali smo modele do 3500 kuna koji nemaju ove mogućnosti, ali imaju neke svoje dobre strane.

 

(Stranica 1 od 11)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 11)
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji laptop izabrati do 6000 kuna? Veliki test Vidilaba - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.