Top 7 gotovih gaming računala do 7.777 kuna

Top 7 gotovih gaming računala do 7.777 kuna

Sedam samuraja do 7.777 kuna

U velikom Vidilab usporednom testu desktop gotovih gaming računala testirali smo strojeve iz poznatih hrvatskih IT trgovina i uz sadašnju primjenjivost procjenili smo i njihovu buduću održivost i mogućnosti nadogradnji. 

 Samostalno slaganje računala za dobar dio naših čitatelja uzbudljiva je avantura iz koje često možemo izvući neku novost i nešto naučiti, no sigurnost i jamstvo koje pružaju gotova računala teško je ignorirati.

Ako sami slažete svoja računala, onda znate da se s malo strpljenja i istraživanja lako može uštedjeti ili dobiti bolje dijelove nego da samostalno kupujete iz više dućana. No već neko vrijeme svjedočimo skakanju cijena zahvaljujući kriptovalutama (kada govorimo o grafičkim karticama) i proizvođačima flash memorije koji namještaju cijene svojih proizvoda, korištenih u gotovo svemu, od RAM-a, SSD-a, grafičkih kartica nadalje.

Sve to dovodi do toga da se u zadnje vrijeme traži „najjeftinije, ali da je i dalje OK“ umjesto optimalnog omjera brzine i kapaciteta. Hardver koji se dobiva u takvim računalima većinom više nije misterij, već su komponente navedene prije same kupnje. Primjerice, RAM koji se stavlja u ove buildove većinom nema hladnjake, što bi prosječnog kupca računala u dijelovima smetalo, no hladnjaci na RAM-u su dekorativni...

Osim ako ne odete u ekstreme s overclockanjem i overvoltanjem, čime se, budimo realni, ne bavi baš previše ljudi. Naš zadatak bit će procjena balansa buildova koje trgovine nude u iznosu do 7777 kuna kako bismo vidjeli što se sve danas može dobiti i ima li to smisla kada razmatramo korištenje na nekoliko godina. Ono za što računalo koristite danas možda vas zadovoljava, no s vremenom bi bilo dobro imati opciju kakvog-takvog upgradea.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top 7 gotovih gaming računala do 7.777 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.