Super troboj tableta: Apple iPad Pro vs. Huawei MatePad Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7+ - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Super troboj tableta: Apple iPad Pro vs. Huawei MatePad Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7+

Super troboj tableta: Apple iPad Pro vs. Huawei MatePad Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7+

Bliži računalima, nego mobitelima

Na jednom mjestu okupili smo trenutačno tri najatraktivnija tableta Apple iPad Pro, Samsung Galaxy S7+ i Huawei MatePad Pro te smo ih kroz devet kategorija detaljno testirali.

Prije deset godina, pokojni Steve Jobs nas je u jednom od svojih posljednjih nastupa uvjeravao kako su tableti budućnost kućne elektronike. Ono što je Apple II bio za ENIAC, to je trebao postati iPad za laptop i desktop računala. Zašto bismo doma imali komplicirane radne stanice, koje uzgred rečeno, vrte Appleov omraženi konkurentski Microsoft Windows, kad nam je za većinu stvari koje radimo na računalu dovoljan jednostavan tablet? I zaista, nakon početne, vrtoglave potražnje za prvim generacijama tableta te izguravanja netbookova s tržišta, činilo se da se obistinjuje još jedno Appleovo samoispunjavajuće proročanstvo.

tableti opcenito2

A onda je prodaja stala. Svi oni koji su željeli kupiti tablet - za svoju djecu, roditelje ili sebe - svoju misiju su ispunili, a nove nadogradnje i mogućnosti nisu ih pretjerano privukle. Za razliku od mobitela, tableti nisu pretjerano profitirali od razvoja novih mobilnih tehnologija poput 4G/5G mobilnih mreža ili brzog punjenja, upravo zato što im je svrha bila zamijeniti kućno računalo kod većine mainstream korisnika. A oni svoja kućna računala, neovisno o tome radi li se o desktopu, laptopu ili tabletu, većinom drže doma priključena na struju te se spajaju na internet preko kućnog Wi-Fi-ja. Usto, čini se da su proizvođači tableta pomalo podcijenili potrebe mainstream korisnika da se kreativno izražavaju - pišu, programiraju, skladaju, crtaju - na svom kućnom računalu.

Ponovno kao predvodnik, Apple se domislio rješenju za drugi problem te napravio iPad Pro, moćan tablet s komplementarnim stylusom, s kojim je odmah lansirana nova kategorija uređaja, ovaj put namijenjena nešto zahtjevnijim korisnicima. Svaka čast jednostavnim, malim, jeftinim tabletima, čija je glavna svrha na duže vrijeme zaokupirati pažnju djece s YouTubeom i igrama, no za duži interes odraslih potrebno je ponuditi nešto više.

S iPad Pro tabletom, Apple je krenuo u dobrom smjeru da zadrži taj interes, no u međuvremenu su se pojavile dvije konkurentske vrste uređaja: 2-u-1 hibridi tableta i laptopa te ultraprijenosni laptop. Unatoč pojedinim prednostima u odnosu na laptope (jednostavnost korištenja, težina, ekran, kamere), "profesionalni" tableti tek se moraju izboriti za punopravno mjesto u domu ili torbi za posao.

Super tableti koje smo testirali ovaj mjesec oduševili su nas s pregršt različitih mogućnosti, sjajnim grafičkim sposobnostima, kvalitetnim bežičnim tipkovnicama i sasvim drugačijim načinom upravljanja prijenosnim računalom. Je li ovo najbolje što možemo očekivati od tableta? I je li to nakon deset godina konačno dovoljno?

tableti opcenito2

Navikli smo se uspoređivati mobitele i tablete koji su praktički identični po specifikacijama, pa nam je ovaj usporedni test nakon dugo vremena bio izazov. Svaki od ovih tableta sa sobom donosi radikalno drugačiju filozofiju, tj. dimenzije, korisničko sučelje, hardverske i softverske specifičnosti... Pa ne biste isključivo trebali gledati na pobjednika, već prema opisu odrediti što je vama možda bitnije, s obzirom na vaše potrebe.

 U testu imamo i jednu novost - kategoriju posvećenu osjetljivosti i kvaliteti stylusa - koju je ocjenjivala Ivana Radić, profesionalna animatorica s diplomom Akademije likovih umjetnosti te s iskustvom rada na filmu "Chris the Swiss" te u studiju za razvoj videoigara Gamechuck.


Dizajn

Veliki kvadrat (iPad Pro), veliki pravotkutnik (Galaxy Tab S7+) i mali pravokutnik (MatePad Pro) - svaki od ova tri tableta ima radikalno drugačiji oblik, što znači da će kod svakog korisnika pobuditi različitu reakciju, ovisno o subjektivnim preferencijama. Međutim, promatrajući tablete u kontekstu modernog dizajna mobilnih uređaja, tanka, ravna kućišta iPad Proa i Galaxy Taba S7+ odavaju ozbiljniji i profesionalniji dojam od debeljuškastog, zaobljenog MatePad Proa.

dizajn ipad

Kvadratasti oblik iPad Proa na nas je ostavio najbolji prvi dojam

U duelu s iPad Pro, Galaxy Tab S7+ pobjeđuje iz nekoliko razloga. Lakši je od dvoje, a ujedno je najtanji od troje tableta. Unatoč tome što je najtanji, ima najmanje isturenu kameru. I nudi jedan ogroman plus za sve koje misle koristiti prednju kameru za online sastanke i konferencije: prednja kamera se nalazi na sredini obruba kad tablet koristite u horizontalnom položaju, a ne u kutu (MatePad Pro) ili na sredini obruba u vertikalnom položaju (iPad Pro). To znači da tablet možete staviti normalno ispred sebe, kao što biste to napravili s laptopom i vaša glava će biti normalno, centrirano prikazano s druge strane video chata.

 Svaki od ova tri tableta se može podičiti vrhunskom kvalitetom izrade, odnosno kombinacijom izdržljivog stalka s prednje te hladnog aluminijskog kućišta sa stražnje strane.

Dizajn huawei

MatePad Pro prvi je tablet s 90% screen-to-body omjerom, no pod cijenu kamere smještene u ugao, što po nama nije dobar kompromis

 

Ergonomija, nažalost, nije jača strana ni jednom od ova tri tableta, čak ni najmanjem i najlakšem MatePadu Pro. S iPad Proom i Galaxy Tabom S7+ je pomalo nezgrapno i hazarderski rukovati bez naslona na čvrstu podlogu ili bez zaštitne futrole, dok smo s MatePad Proom također bili oprezni što se tiče rukovanja, držeći ga cijelo vrijeme s dvije ruke.

Dizajn samsung

Galaxy Tab S7+ na stražnjoj strani ima dugu traku ispod kamera, koja će nekima izgledati previše upadljivo, no nama se sviđa radi toga što efektno označava mjesto za punjenje S-Pen stylusa

Također, ako pridržavate MatePad Pro u jednoj ruci, dok tablet držite na nogama zavaljeni na kauč, a s drugom rukom surfate internetom, nakon pola sata mogla bi vas zaboljeti ruka od držanja. MatePad Pro teži "samo" 460 grama, ali to je očito dovoljno opterećenje za casual korištenje, o druga dva tableta da ne pričamo. Zaboravite na nošenje tableta po konferencijama i ručno prikazivanje prezentacija s istog. Sva tri tableta prvenstveno su dizajnirana za korištenje s tipkovnicom i/ili na čvrstoj podlozi.

 Pobjednik: Samsung Galaxy Tab S7+


Zaslon

Šarenu situaciju kod usporedbe imamo i kod ekrana. Unatoč tome što je površinom najmanji (10.8 inča), MatePad Pro se može pohvaliti najvećom gustoćom piksela (280 ppi) na svom IPS ekranu. U pogledu svjetline ekrana, MatePad Pro malo kaska za iPad Proom, koji je apsolutni šampion te kategorije s deklariranih 600 nitsa. Valja spomenuti da iPad Pro također ima refresh rate od 120Hz, ali ponešto čudan 4:3 format. Međutim, pobjedu u ovoj kategoriji ipak odnosi Galaxy Tab S7+, odnosno njegov super kvalitetan Super AMOLED ekran, možda i ponajbolji u segmentu tableta, s refresh rateom od 120Hz te podrškom za HDR10+.

Zaslon ipad

Sve na što ste navikli od Applea je na iPad Pro: maksimalna svjetlina, prirodan prikaz boja i kontrast, vrlo pametan True Tone sistem, ali i starija IPS tehnologija prikaza

Zaslon huawei

Iako najmanji na testu, MatePad Pro nema se čega sramiti kad je ekran u pitanju

Zaslon samsungž

Usprkos nižoj svjetlini i gustoći piksela, Galaxy Tab S7+ sa Super AMOLED-om lagano odnosi pobjedu u ovoj kategoriji kad su u pitanju uobičajeni zadaci: surfanje internetom, gledanje filmova, igranje videoigara

 Pobjednik: Samsung Galaxy Tab S7+


Korisničko sučelje

Apple je uvidio da jedinstveni pristup za mobitele i tablete jednostavno ne ide, pogotovo s iPad Pro modelima, od kojih se očekuje veća produktivnost, pa je prošle godine predstavio novi operativni sustav za tablete iPadOS. Ne, nije riječ o nekoj radikalnoj promjeni, koristite li iOS na mobitelu, sve će vam biti jasno i poznato. Međutim, iPadOS se fokusira na naprednije mogućnosti stylusa, multitasking (više otvorenih aplikacija na ekranu), povezanost s drugim Mac uređajima (tipa, može služiti kao drugi ekran ili grafički tablet drugom macOS uređaju) i periferijom (miš, tipkovnica, eksterna memorija). I poseban je po tome što zahtjeva od developera da prilagode svoju aplikaciju baš tabletima i tim funkcionalnostima, a ne razviju jednom za mobitele i puste da se automatski skalira. Srećom, aplikacija na iPadOS-u ne fali.

ipad sucelje

Operativni sustav iPadOS-a osmišljen je da Appleovima tabletima omogući posebne funkcionalnosti koje iz praktičkih razloga nisu prisutne na iPhoneu

Galaxy Tab S7+ radi na klasičnom Androidu, za mobitele i tablete, pa ovdje ne možete očekivati toliku prilagođenost aplikacija na veliki format, ali Samsung se svejedno dobrano potrudio da dovuče nekoliko aduta za profesionalce na tablet (Clip Studio Paint) te nas oduševio pojedinim softverskim cakama, koje je osmislio za svoje One UI sučelje. Dvije stvari su jako fora. Prva je digitalni gumb za stylus, putem kojeg vam se otvara niz prečaca za stvaranje nove bilješke, crtanje po screenshotanom dijelu ekrana, crtanje po kalendatu... Druga je fizički gumb na stylusu, s kojim možete upravljati tabletom na daljinu, što je super korisno za pokazivanje prezentacija na nekom sastanku. Usto, treba napomenuti da se tablet može spojiti na monitor preko Dex kabla te, u teoriji, oponašati pravo računalo.

samsung sucelje

Out-of-the-box Galaxy Tab S7+ odaje odličan dojam u ovom segmentu, usudili bismo se reći bolji od iPad Proa, gledamo li samo na predinstalirane aplikacije. Međutim, krenete li dalje od toga, mogli biste se jako razočarati

Huaweijevo korisničko sučelje solidno obavlja svoj posao. Ok, nije intuitivno kao iPadOS, niti ima gomilu korisnih prečaca kao One UI, no to, kako znate, nije njegov najveći problem. Najveći problem Huaweija su zahlađeni odnosi između SAD-a i Kine, radi kojih njihovi uređaji, još uvijek na Androidu, ne dolaze s Google Play Storeom te su kao takvi nepristupačni većini mainstream korisnika, koji su naučili na familijaran i jedinstven softverski ekosustav. Bez Google Play Storea se može, ali je komplicirano. Uz Huawei AppGallery i Petal Search, morat ćete se naviknuti na skidanje aplikacija preko APKPurea, Aptoidea ili "na divlje", preko web stranica, a to je kompromis na koji većina korisnika, što zbog sigurnosti, što zbog komfora, nije spremna pristati.

huawei sucelje

EMUI nije loše korisničko sučelje, ali morate imati strpljenja s traženjem i provjeravanjem aplikacija s različitih izvora

Pobjednik: Apple iPad Pro


Umjetnički dojam

Jedan od najvećih aduta koji proizvođači „pro“ tableta ističu u usporedbi s „običnim“ tabletima i laptopima svakako je osjetljivost i kvaliteta stylusa, navodno toliko dobrom da prelazi u kategoriju grafičkih tableta. Zato smo zamolili animatoricu Ivanu da za nas testira sposobnosti stylusa i tableta za crtanje te nam da svoje stručno mišljenje o tome koliko dobro oni zaista ispunjavaju tu zadaću.

tableti crtanje ipadi

Bez zamjerki iPad Pro zadovoljio je sve Ivanine parametre idealnog grafičkog tableta - dimenzije, prikaz boja, ergonomija i kvaliteta stylusa


Što se tiče iPada Pro, Ivana nije imala zamjerki. Zbog svog kvadratastog oblika, dimenzije, tj. proporcije iPada Pro bile su joj najpraktičnije za crtanje. Također je pohvalila prirodan prikaz boja, suptilniji nego na Galaxy Tabu S7+, radi kojeg je imala osjećaj da više gleda u papir nego u tablet, što smatra da je super stvar u dužim periodima crtanja.
Apple Pencil, sa svojim okruglastim dizajnom na kojem se nalazi jedna plosnata strana, bio joj je jako udoban. Usto, pružio joj je najbolji osjećaj crtanja na tabletu, jer nije bio ni premekan kao Samsung S-Pen, što joj je omogućavalo lakše crtanje velikim slobodnih pokreta rukom, ni pretvrd kao Huawei M-Pencil, pa je mogla raditi i brze, kratke pokrete. Najbolje od oba svijeta.

tableti crtanje huawei

Umjetni dojam Iako smatra da bi bio dobar tablet za skiciranje, Ivani se kod MatePad Proa nije svidio osjećaj crtanja koji ne pokušava sakriti činjenicu da korisnik zapravo crta komadom metala i plastike po tabletu

Općenito, Ivani se najviše svidio work flow na iPad Prou. Sve je išlo glatko, nije ništa konkretno zamijetila, što znači da je sve bilo u granicama prihvatljivoga, što bi trebalo biti idealno. Jedino što joj se ne sviđa kod iPad Proa je cijena.
Crtanje na Galaxy Tab S7+ bio joj je čisti užitak, ponajprije zbog S-Pena, odnosno zbog njegovog gumenastog gripa te malih, tankih dimenzija, koje su idealno pasale proporcijama njenih ruku. Ipak, Ivana ističe kako bi netko većih ruku od dugotrajnog držanja S-Pena dobio grčeve. Ivana smatra da je S-Pen puno bolji od Apple Pencila za crtanje malih, kratkih poteza. U tom pogledu, vrlo je precizan i taktilan. S druge strane, bilo joj je teže crtati velike pokrete rukom upravo radi njegovog gumenastog vrha, tj. nije mogla raditi fine lagane poteze rukom bez osjećaja sputanosti.
Što se kvalitete ekrana i kućišta tiče, Ivana kaže da je prikaz boja na Galaxy Tab S7+ fantastičan i intenzivan, a pohvalila je i kompaktan dizajn i konstrukciju tableta, koji je na nju ostavio dojam elegancije i kvalitete. Jedino što joj se nije sviđalo su proporcije tableta. Cijelo vrijeme je imala dojam da je tablet veći nego što jest zato što je izduženiji, a nije mogla iskoristiti toliko prostora za crtanje jer ne obično ne crta toliko u dužinu/širinu.

tableti crtanje samsungi

Zove na crtanje Ivani je najveći gušt bio raditi na Galaxy S7+ radi najudobnijeg stylusa, unatoč ne tako idealnim proporcijama za crtanje

MatePad Pro najmanje joj je odgovarao radi malih dimenzija. Ivana napominje kako su dimenzije tableta također vrlo bitne za osjećaj crtanja jer sučelje programa oduzme dosta radnog prostora (digitalnog platna - canvasa), koje najviše gustoća piksela i praktički jednako visoka rezolucija ne mogu kompenzirati, pa je proces crtanja neminovno nezgrapniji od onog na tabletu većih dimenzija.
Usto, Ivana kaže da joj doživljaj crtanja s M-Pencilom nije bio toliko dobar kao kod konkurencije. Crtanje na MatePad Prou opisala je kao jako tvrdo i netaktilno, kao da crta kemijskom olovkom po staklu, iako su potezi sami po sebi kvalitetni i može se lagano skicozno crtati. Kao najveću prednost MatePad Proa istaknula bi prijenosnost.

tableti crtanje zavrsno

Finalni touch Da već nema Wacom Cintiq 22HD, koji joj je postao nezamjenjiv radi veličine i modularnosti (mijenjanje različitih vrhova olovki), Ivana kaže kako bi bez problema mogla raditi na iPad Prou i Galaxy Tabu S7+

Pobjednik: Apple iPad Pro


Performanse

Zbog jedinstvene situacije s različitim operativnim sustavima, banom AnTuTu benchmark testa na Androidu 10 te zamrzavanjem drugih benchmark aplikacija (3DMark, Basemark OS II) na iPadOS-u, ovog puta nismo mogli provesti testiranje sa sintetičkim benchmark aplikacijama te smo se okrenuli manualnom testiranju. Konkretno, mjerili smo prosječno vrijeme uključivanja uređaja, isključivanja uređaja te uključivanja Asphalt 9: Legends aplikacije.
Prolazno vrijeme iPad Proa bilo je 12.9 sekundi za uključivanje uređaja, 11.1 sekundi za isključivanje uređaja, te čak 46.9 sekundi za uključivanje A9:L. Galaxy Tabu S7+ u prosjeku je trebalo 21.9 sekundi za uključivanje, 3.4 sekundi za isključivanje te 15.8 sekundi za uključivanje A9:L. Da nije sve u veličini i sirovim specifikacijama, dokazuje MatePad Pro kojem je trebalo 18.2 sekundi za uključivanje, 1.5 sekundi za isključivanje te 12 sekundi za uključivanje A9:L. MatePad Pro pokazao se najoptimiziranijim za ove zadatke, a Galaxy Tab S7+ nešto boljim od iPad Proa.
Valja napomenuti da u svakodnevnom korištenju prosječno oko neće uočiti veliku razliku u performansama, budući da sva tri tableta pogone najmoćniji čipsetovi njihovih matičnih firmi (izuzev Galaxy Taba S7+, kojeg pogoni trenutno najmoćniji Qualcommov čipset) te nemaju problema s multitaskingom i/ili žvakanjem najzahtjevnijih aplikacija.

Pobjednik: Huawei MatePad Pro


Kamere

Budući da nisu toliko korišteni feature na tabletima, ne čudi „manjak“ stražnjih kamera. Galaxy Tab S7+ (13 + 5) i iPad Pro (12 + 10) imaju dvostruke kamere (širokokutna i ultraširokokutna), dok MatePad Pro ima „samo jednu“ od 13 MP. U praksi, to znači da s MatePad Pro kamerom nećete moći zahvatiti toliki radijus kao konkurencija, što predstavlja mali minus. Međutim, MatePad Pro ne zaostaje za drugima kad je u pitanju kvaliteta. Na prvoj slici, MatePad Pro sa svojom 13 MP kamerom hvata najoštriju fotografiju, premda iPad Pro s prirodnijim izgledom i bojama odnosi pobjedu. Galaxy Tab S7+ nije impresionirao izvedbom na prvom setu, no već iskupio u drugom kadru s vrlo oštrom i detaljnom fotografijom, koja ipak ponegdje ostavlja popeglan, umjetni dojam u odnosu na iPad Pro, dok je MatePad Pro možda i najbolje pogodio cijeli okvir, ali na račun detalja u centru.

iPad testna slika

iPad testna slika 1

iPad testna slika2

iPad testna slika 2

S prednje strane se nalaze solidne kamere (iPad Pro – 7 MP, MatePad Pro i Galaxy Tab S7+ – 8 MP), koje uspješno mogu provesti identifikaciju lica za otključavanje uređaja i okinuti dobar selfie. Iako nismo ovaj put radili direktnu usporedbu, dojam je da je kamera s iPad Proa također bila nešto bolja od konkurencije.

Huawei testna slika

MatePad Pro testna slika 1

 Huawei testna slika2

MatePad Pro testna slika 2

 

Usto, valja napomenuti da iPad Pro sa stražnje strane ima dodatnu kameru, tj. LiDAR skener, koji omogućava naprednu AR integraciju, što mu daje dodatnu, veliku prednost u ovoj kategoriji.

Samsung testna slika

Galaxy Tab S7+ testna slika 1

Samsung testna slika2

Galaxy Tab S7+ testna slika 2

 Pobjednik: Apple iPad Pro


Baterija


Što se tiče autonomije, Galaxy Tab S7+ deklarativno ima najveći kapacitet (10090 mAh), ali njegov Super AMOLED ekran također troši najviše kapaciteta. Čak 22% za sat vremena korištenja tableta s uključenim WiFi-jem i podešenom maksimalnom svjetlinom. Slično je prošao iPad Pro s 22% s baterijom kapaciteta 9720 mAh, kojem ovdje dajemo blagu prednost radi većeg ekrana. MatePad Pro bio je najoptimiziraniji s tek 12% potrošnje od 7250 mAh-a.

Pobjednik: Huawei MatePad Pro

Cijena

Ovdje nema dileme. MatePad Pro (8 GB RAM/256 GB, WiFi + LTE, 4.999 kn) gotovo je dvostruko jeftiniji od iPad Proa (WiFi, 128 GB, 9.369 kn), te drastično povoljniji od Galaxy Taba S7+ (8 GB RAM/256 GB, WiFi, 6.999 kn), a može im parirati gotovo u svemu, osim kvalitete crtanja.

Pobjednik: Huawei MatePad Pro


Oprema

Galaxy Tab S7+ i iPad Pro dolaze sa stylusom u kutiji, dok ćete isti za MatePad Pro morati zasebno morati kupiti (oko 500-600 kn). S jedne strane nas to ne čudi s obzirom na gotovo duplo nižu cijenu Huaweijevog tableta u odnosu na konkurente, no s druge mu smanjuje ocjenu u kategoriji opreme. S druge strane, MatePad Pro je jedini tablet koji nam je došao na test s utorom za SIM karticu (4G) pa ova verzija nadoknađuje taj nedostatak u usporedbi s konkurencijom, na kojima smo mogli koristiti samo WiFi antenu. Inače, Galaxy Tab S7+ i MatePad Pro možete nabaviti i u verziji s 5G antenom, dok je mobilna verzija iPad Proa ograničena na 4G. Usto, Galaxy Tab S7+ i MatePad Pro imaju blagu prednost nad iPad Pro jer imaju dodatan utor za microSD karticu. Galaxy S7+ Tab omogućuje šire proširenje eksterne memorije pa mu ovdje dajemo blagu prednost.

Oprema ipad

Želite zamijeniti svoj stari laptop iPad Proom? Može, no morat ćete zasebno kupiti bežičnu tipkovnicu/futrolu da vam tipkanje bude na istoj razini, a cijena za najskuplju i najcjenjeniju (Apple Magic Keyboard) kreće se oko 3.500 kn

 

Oprema huawei

Huawei M-Pencil smo na test dobili gratis, no obični korisnici će je morati zasebno kupiti za oko 500-600 kn

Oprema samsung

Dobri, stari microSD utor na Galaxy Tabu S7+ može dodati 1 TB memorije

 

 

Pobjednik: Samsung Galaxy Tab S7+


Zaključni dojam

Devet kategorija, tri pobjednika! Sva tri tableta ostvarila su po tri pobjede u različitim kategorijama pa je teško bilo odabrati konačnog pobjednika. Galaxy Tab S7+ pobjednik je ako gledamo ukupni zbroj bodova, tj. ima najmanje mana. Prvenstveno bismo ga preporučili za gledanje filmova, igranje videoigara, pisanje bilješki na fakultetu te razne poslovne prezentacije i online sastanke. Ovaj tablet je kao stvoren za pasivnu konzumaciju svih mogućih sadržaja.
Slijedi iPad Pro, koji se iskustvom korištenja najviše približava laptopima, primarno radi nekonvencionalnog (za tablete) 4:3 formata ekrana. Ovaj oblik ga također čini najprikladnijim za crtanje. Općenito, iPad Pro preporučili bismo profesionalcima - ljudima koji prvenstveno žele stvarati i biti produktivni - a preferiraju tablet nad laptopom radi specifičnih prednosti, poput grafičkih mogućnosti ili mobilne mreže.
MatePad Pro također će naći svoju publiku, primarno na račun performansi, baterije i cijene, no trebaju ga uzeti u obzir korisnici kojima neće smetati poneka zapreka zbog komplicirane situacije na relaciji Kina - SAD. Općenito, Galaxy Tab S7+ i iPad Pro najbliži su idealnom prototipu high-end tableta iz uvoda, uređaja koji može zamijeniti i bilježnicu i TV i kućno računalo.

tableti tablica1

 


 tableti tablica2

(Stranica 1 od 11)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 11)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Super troboj tableta: Apple iPad Pro vs. Huawei MatePad Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7+ - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.