970 Pro Gaming/Aura postala prva AMD gaming ploča s Nvidijinim certifikatom

970 Pro Gaming/Aura postala prva AMD gaming ploča s Nvidijinim certifikatom

Asus je najavio novu matičnu ploču 970 Pro Gaming Aura koja je ujedno i prva ploča bazirana na AMD-ovom 970+SB950 čipsetu s Nvidijim certifikatom.

Posjeduje službeni Nvidijin SLI certifikat kojim je omogućeno stavljanje quad-GPU grafike. Uz ovu pomalo epsku karakteristiku, prisutna je i kompanijina integirana tehnologija osvijetljenja Aura RGB.

Asusova 970 Pro Gaming/Aura ATX formata dodatno podiže ljestvicu superiornih gaming specifikacija s Intel Gigabit Ethernetom koji dolazi s ASUS LANGuardom i GameFirst tehnologijom za što bolje mrežno igranje. Za visoku kvalitetu zvuka pobrinula se SupremeFX tehnologija.

Podržava AMD-ove AM3+ FX, Phenom II, Athlon II, Sempron 100 serije procesora. Nova ploča ima i najnovija sučelja za konekciju, kao što su USB 3.1 Type-A i NVM Express M.2. Prisutna RAMCache tehnologija pomaže u ubrzavanju učitavanja igara, dok Gamers Guardian komponente osiguravaju dug vijek rada zahvaljujući Digi+ modulu regulatora voltaže, izdržljivim kondenzatorima za podnošenje ekstremnih temperatura (od -70 do 125 celzijusa) i I/O panelu od nehrđajućeg čelika otpornim na koroziju.

970 Gaming Aura 2

Nova kompanijina tehnologija osvijetljenja isključivo dolazi samo za Asusove ploče, tako da i ova ploča ima mogućnost osvijetljenja.
Moguće je osvijetliti bilo kojom kombinacijom boje iz spektra, a to se vrši putem jednostavnih softverskih kontrola. Gameri mogu izabrati višebojno svjetlo preko ploče, ukljujući i različite načine rada poput statičkog svjetla, pulsiranja u ritmu glazbe itd.

animate 7

970 Gaming/Aura je prva ploča bazirana na AMD 970 čipsetu koja ima službeni Nvidijin SLI certfikat, dopuštajući sustav quad-GPU Nvidije ili quad-GPU CrossFireX. Podržan je dual-channel DDR3 2133 sustav memorije sa 4 DIMM-a do maksimalnih 32 GB, te po dva slotova za PCI, PCI Express 2.0 x1 i PCIe 2.0 x16.

ASUS LANGuard je hardverska mrežna zaštita koja štiti od prenaponskog udara, elektrostatike itd. Ažurirana Asusova GameFirst tehnologija raspoređuje više bandwitha za igre, eliminirajući kašnjenje gameplaya, zastajkivanje streaminga i sporog dijeljenja podataka. Uz prijašnje dostupne načine rada Optimization, Game, Media Streaming i File Sharing, sada je dostupan i Multi-Gate Teaming koji udružuje sve dostupne mreže za maksimalni bandwith i gladak gameplay.

Dolazi sa zadnjom verzijom Intelovog Gigabit Etherneta (I211) koji pruža veći TCP (standard koji definira kako uspostaviti i održati mrežnu vezu putem koje aplikacijski programi mogu razmijenjujivati podatke) i UDP (korisnički protokol kojim kompjuterske aplikacije razmjenjuju poruke) protok podataka, čime značajno smanjuje radno opterećnje procesora.

Za vrhunski zvuk pobrinula se SupremeFX audio tehnologija s 115 dB signal-to-noise omjerom (mjera koja uspoređuje razinu željenog signala prema razini pozadinske buke), zaštitom protiv elektromagnetskih smetnji i izvorom napajanja od 5 V koje je zaštićeno od voltaže. Za što prirodniji zvuk s jasnoćom i oštrinom zaslužna je i implementacija japanskih Nichicon audio kondenzatora.

U SupremeFX komponente je uključen i Realtek ALC1150 codec, za eliminiranje mogućih smetnji i stvaranje što boljeg zvuka, a posjeduje i mogućnost prilagođavanja osvijetljenja crvenog zaštitnika koji uklanja analogne smetnje. Tu je i pojačalo od 300 ohma za slušalice.

Sonic Radar II pomaže igraču da odredi smjer i izvor ključnih in-game zvuka, a tu je i Audio Enhancement tehnologija za što čišći zvuk.

Sonic Radar II bg

Od konekcija, tu su dva USB 3.1 Type-A porta s brzinom do 10 Gbps i integrirani M.2 socket 3 za instalaciju najnovijih SSD-ova. Posjeduje još dva USB 3.0 i čak 14 USB 2.0 portova.

Pomoću ekskluzivnog AI Suite 3 kontrolnog panela moguće je precizno prilagođavati gotovo svaki aspekt računala s ovom pločom, navodi službena stranica. Fan Xpert pomaže u balansiranju visokih performansi hlađenja i tihom radu, dok ESD Guards omogućava 2 puta bolju zaštitu od elektrostatičkog pražnjenja.

performance 16

RAMCache tehnologija

Ova vrhunska matična ploča koja je napravljena od strane profesionalnih gamera za profesionalne gamere još nema informacija o cijeni ili dostupnosti, no slobodno možete očekivati i superiornu cijenu.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

970 Pro Gaming/Aura postala prva AMD gaming ploča s Nvidijinim certifikatom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.