Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom

Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom

Nakon što je Asus prvi put predstavio Sabertooth Z170 S ploču na ovogodišnjem CES-u, sada ona i službeno izlazi.

U vrlo kratkom roku ASUS je predstavio nove matične ploče za razne čipsete, među kojima su 970 Pro Gaming/Aura i tri mini-ITX ploče za B150I čipset.  

Sabertooth Z170 S matična ploča vrlo je slična kompanijinom prošlogodišnjem high-end modelu Sabertooth Z170 Mark 1 u specifikacijama. Razlika između njih leži u orginalnom zimsko-snježnom izgledu i manjku nekih naprednih opcija hlađenja. Specifikacijama i izgledom cilja na gamere, podržavajući multi-GPU konfiguracije u quad formatu od Nvidije ili AMD-a.

Sabertooth Z170 S

Ova ATX ploča podržava Intelov Z170 čipset i njihove procesore šeste generacije i7, i5, i3, Pentium i Celeron procesore. Maksimalno može putem četiri DIMM slota primiti do 64 GB dual-channel DDR4-2400/2133 memorije. Bijela ploča sadrži i Q-LED indikatore za pet dijelova ploče, koji korisniku pokazuju stanje i moguće upozorenje.

Što se tiče pohrane, ima dva SATA Express porta, jedan M.2 port i šest portova za SATA 6 Gb/s s podrškom za RAID 0, 1, 5, 10. Od video portova ima po jedan za DisplayPort i HDMI; dok ekspanzijskih slotova ima dva PCI-e 3.0/2.0 x16 (x16 ili dual x8), jedan PCI-e 3.0/2.0 x16 (x4) i tri PCI-e 3.0/2.0 za x1.

Dolazi s high-end Realtekovim ALC1150 osmokanalnim HD audio kodekom i standardnim elektrolitičkim kondenzatorima za dobru kvalitetu zvuka. Audio podsustav je kao i kod drugih modernih ploča odvojen od ostalih komponenta, čime se smanjuje interferencija i omogućava viši SNR (Signal-to-noise omjer), koji uspoređuje razinu željenog signala s razinom pozadinske buke.

Za razliku od spomenutog prethodnika s kojim je sličan, ima jače i naprednije opcije hlađenja (kao što su mogućnost ugradnje malog 40mm ventilatora, Thermal Radar 2 program itd.), dolazeći tako s dual NIC-ovima (kontroler za mrežno sučelje) i Intelovim i219V gigabit LAN-om. Zahvaljujući svojoj PRO Clock tehnologiji, može se overclockati bazni takt za 400 MHz, navodi službena stranica. Zajedno s Asusovim TPU (Turbo procesor jedinica) može se povećati napon i kontrola overclockinga.

Sabertooth Z170 S 2

Ugrađeni TUF ICe procesor nadzire rad temperaturu senzora i brzinu ventilatora za što bolje hlađenje, bez obzira na manualno ili automatsko prilagođavanje s jednim klikom optimizacije putem Thermal Radar 2 i TUF Detective 2. 

radar thermal 2

thermal radar 2 1

Thermal Radar 2

 

Thermal Radar 2 ima 11 konektora ventilatora, što je najveći broj u industriji , te zahvaljujući višestrukim ugrađenim senzorima omogućava korisniku nadziranje ključnih komponenti u realnom vremenu, gdje ih može namještati manualno ili putem jednog klika.

U suradnji s TUF "Detektivom" 2  može bežičnim putem kontrolirati ventilator preko mobitela ili tableta. 

Tuf detective 2

TUF Detective 2

 

TUF LANguard i ESD Guards 2 štite ploču od udara munje, statičkog elektriciteta,  elektrostatičkog pražnjenja i prevelikog napona. S jednim USB 3.1 Type-A i reverzibilnim USB 3.1 Type-C portom podržava transfer podataka do 10Gbit/s, a to još dodatno podiže i kompanijina USB 3.1 Boost tehnologija. Garancija mu iznosi pet godina.

Matična ploča postala je dostupna za kupnju po cijeni od 219 američkih dolara (oko 1.501 kn).

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusova Sabertooth Z170 S matična ploča dolazi s arktičkim dizajnom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.