Computex 2016: AMD prikazao Summit Ridge procesor na Zen arhitekturi

Computex 2016: AMD prikazao Summit Ridge procesor na Zen arhitekturi

AMD je također predstavio svoje nove proizvode, među kojima su i procesori za novu AM4 desktop platformu.

AMD-ov CEO, Lisa Su, na službenom predstavljanju kompanije pokazala je prvi primjerak novih Summit Ridge procesora koji su bazirani za njihovoj Zen arhitekturi te je rekla nekoliko kratkih detalja vezano za Zen. Njegov izlazak se očekuje krajem oe godine. Uz to, na konferenciji za novinare najavljeni su novi Bristol Ridge APU procesori te nova serija Radeon RX grafičkih kartica.

Zen procesor 2

Novi procesor tako ima 8 jezgri i 16 dretvi, ciljajući na entuzijaste. Samim dizajnom podsjeća na seriju FX procesora. Zen procesor tako dolazi na njihovoj novoj platformi, AM4, koja se trenutno isporučuje proizvođačima te se očekuje da budu dostupni uskoro. AMD-ova Zen jezgra stvorena je za raznolika tržišta, od servera, notebookova pa do desktopa. Prve pošiljke Summit Ridge procesora fokusirat će se na tržište entuzijasta računala, a potom na servere i radne stanice.

Zen procesor 4
Navodi se kako Summit Ridge FX serija procesora nudi i do 40 posto bolji IPC (instructions per clock - izvođenje po taktu), u odnosu na Bulldozer arhitekturu. Također je kompanija potvrdila kako će ti procesori sadržavati osam jezgri i 16 dretvi, koji će se natjecati s trenutnom Intelovom linijom procesora. Rađeni su na 14 nm procesu, kao što je i Intelov Kaby Lake. Imaju podršku za DDR4 memoriju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Computex 2016: AMD prikazao Summit Ridge procesor na Zen arhitekturi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.