Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem

Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem

Među mnogobrojnim kompanijama koje su izdale svoju verziju najnovije Nvidijine kartice našao se i poznati Gigabyte.

Mnogo je kompanija najavilo svoje verzije GTX 1080 kartice, poput Inno3D (koja ima četiri ventilatora), MSI (šest verzija kartica), Asus (s ROG Strix serijom), Zotac i EVGA.

U ovu ekipu sada je pristupio i Gigabyte sa svojom Xtreme Gaming serijom kartice. Nova kartica GTX 1080 dolazi na novoj arhitekturi Pascal, omogućavajući snažne performanse i nadmašujući čak i Titana X. Gigabyteova GTX 1080 Xtreme Gaming kartica sadrži novi Windforce sustav hlađenja s mogućnošću ugradnje tri 100 mm ventilatora bez potrebe za produživanjem kartice. Windforce hlađenje tako, prema navodima, omogućava i do deset posto bolje hlađenje u odnosu na standardne kartice s tri ventilatora.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 4

Sustav uključuje šest bakrenih toplovodnih cijevi koje imaju direktni kontakt s GPU-om, omogućujući pritom i do 29 posto bolje hlađenje. Kompanija navodi kako ovim procesom hlađenja s ventilatorima dvostrukih ležišta osigurava i do 23 posto bolji protok zraka u odnosu na standardne ventilatore. Njihova 3D Active Fan opcija ima tihe polu-pasivne ventilatore koji pružaju potpunu tišinu kad sustav radi nezahtjevne zadaće ili je u mirovanju, a putem LED Fan Stop indikatora pruža se i status ventilatora.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 2

Ova specijalna edicija dolazi s dodacima koji pomažu gamerima u što boljem i lakšem doživljaju VR-a. Uključen je tako 5,25-inčni drive bay s prednjim HDMI i USB 3.0 portovima, kao i HDMI ekstenzijski bracket za što lakšu i jednostavniju VR konekciju.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 5

U Premuim paketu je još i SLI bridge za spajanje više grafičkih kartica, podloga za miša, logo naljepnica, narukvica itd.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 7

Koristi samo vrhunske chokeove i kondenzatore za što veću izdržljivost. Kartica pruža i Xtreme zaštitu s PCB zaštitnim slojem kakvim se koriste u avionskoj industriji, čime ona postaje više otpornija na vlagu, prašinu i koroziju. Metalni backplate dodatno osigurava čvrstinu njegove strukture.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 3

Na pitanju estetskog izgleda također se radilo, nudeći korisnicima nova RGB svjetla u obliku X znaka i osvjetljeni emblem. Gameri mogu iskoristiti bilo koju boju od 16,8 milijuna boja i neke efekte kako bi učinili svoju karticu vizualno atraktivnom i unikatnom. Također je gamer/builder friendly jer je PCB napravljen kroz automatski proces kojim se površina čini glatka i bez oštrih kuteva.

Korisnik ima i četiri godine garancije kad izvrši internetsku registraciju, dobivajući tako jednu dodatnu. Podržane su Nvidijine tehnologije G-Sync, GameWorks, VR Ready, GeForce Experience i DirectX 12.

Specifikacije su mu 8 GB GDDR5X memorija na frekvenciji od 10010 MHz, 256-bitno memorijsko sučelje. Podržava do 7680 x 4320 rezoluciju, a kao preporuka za napajanje navodi se 500 W (s dva 8-pinska eksterna power konektora). Ponuđen je i njihov Xtreme Engine putem koje korisnik može namjestiti brzinu frekvencije, napona, rad ventilatora i ostalo.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 6

Za sada nema informacija o cijeni, no računa se da će biti nešto viša cijena od klasične GTX 1080 kartice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.