Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom

Kompanija malo po malo proširuje seriju GTX 1070 kartica s raznim edicijama i specifikacijama taktova.

Nakon što je kompanija prije nekoliko dana najavila jeftiniju varijantu GTX 1070 kartice, sada najavljuje isti verziju kartice u jačoj ediciji.

Za razliku od prošle edicije, GeForce GTX 1070 Xtreme Gaming ima Windforce sustav hlađenja s tri ventilatora od 100 mm koji ima i do deset posto bolje performanse hlađenja. Srednji ventilator vrti se u suprotnom smjeru kako bi optimizirao protok zraka i bolje raspršio toplinu. Unikatan dizajn ventilatora s oštricama pojačavaju protok i do 23 posto u odnosu na standardne ventilatore. Zbog dvostrukih ležajeva, ventilatori imaju ujedno i dvostruko veći vijek trajanja. Uglasti i neravni prolazi kod hlađenja pružaju četiri posto bolje hlađenje, dok kompozitne toplovodne cijevi povećavaju performanse hlađenja za 29 posto. Velik base plate koji ima izravni kontakt s GPU-om i VRAM-om izrađen je od bakra, kako bi pružio što bolju kvalitetu kod transfera topline. GTX 1070 Xtreme Gaming opremljen je s 3D-Active ventilatorom s RGB LED indikatorima, što znači da će ventilatori biti isključeni kad je riječ o lakšim zadacima.

Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming 2

Kompanija je pružila i Xtreme VR Link kojim omogućuju korisnicima dva ekstra HDMI porta za lakši pristup VR ili HDMI uređajima. Logo, Xtreme Gaming i Fan Stop dijelovi na vrhu kartice mogu se prilagoditi na bilo koju boju u rasponu od 16,8 milijuna boji i u nekoliko efekata. To je omogućeno i za četiri tanke linije na sredini kartice. Standardno jamstvo je tri godine, s tim da se može dobiti još jedna dodatna ukoliko se kartica registrira na njihovoj XG.Gigabyte.com stranici.

Što se tiče materijala, kartica je izrađena od dijelova kakvi se koriste u avionskoj industriji. Navode kako je otporna na vlagu, prašinu, koroziju itd. Posjeduje stilizirani crni metalni back plate s logom Xtreme Gaming serije koji mu daje dodatnu čvrstoću i zaštitu. LED Power indikatori su također prisutni, javljajući se s treperenjem u slučaju kad je riječ o abnormalnosti struje. Podržava i ekstremni overclocking zahvaljujući 10+2 power phaseovima, dolazeći s chokeovima i kondenzatorima visoke kvalitete koje ima Titan X. Uz njega pružaju i Xtreme Engine koji obavještava korisnika o brzini taktova, naponu, radu ventilatora itd.

Gigabyte GTX 1070 Xtreme Gaming 3

Kartica u gaming načinu ima takt od 1670 MHz, s boostom do 1873 MHz. U OC načinu takt je 1695 MHz, s boostom do 1898 MHz. Jeftinija varijanta imala je gaming način na 1556 MHz, s boostom do 1746 MHz. Njezin OC način ima takt od 1582 MHz, s boostom do 1771 MHz. Xtreme Gaming kartica dolazi sa standardnim opcijama od 8 GB GDDR5 memorije na 256-bitnom memorijskom sučelju s taktom memorije od 8168 MHz (Gaming) i 8328 MHz (OC). Preporučeno napajanje je od 500 W. Portovi uključuju jedan DVI-D i HDMI te tri DisplayPorta.

Za sada nema informacija o cijeni ili dostupnosti kartice, no za očekivati je da bi trebala ubrzo stići. Cijena bi trebala biti nešto više od standardne verzije, iznad 4.000 kn.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming seriju kartica s GTX 1070 modelom - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.