Ryzen 7 2700X pokazao svoju snagu na rezultatima 3DMarka - 2.0 out of 5 based on 1 vote
Ryzen 7 2700X pokazao svoju snagu na rezultatima 3DMarka

Ryzen 7 2700X pokazao svoju snagu na rezultatima 3DMarka

Sve je bliže dan kada nova, osvježena generacija AMD Ryzen procesora stupa na scenu, što znači i sve češće izlijevanje informacija u javnost

Ryzen serija 2000 u travnju bi trebala zamijeniti trenutnu generaciju procesora i fokusirati se na same performanse koje su procesori sposobni pružati. Kako je i AMD rekao, prva generacija je bila više kao testna verzija nove arhitekture i više se pazilo na potrošnju energije te termalne sposobnosti pojedinih verzija. Sada, s osvježenom ponudom u 2000 seriji, Ryzen arhitektura će pokazati svoju pravu snagu u obliku povećanja frekvencije za prosječno 400 MHz, kako dosadašnje informacije potvrđuju.

Ryzen 2700

Zanimljiva je najnovija informacija po kojoj je novi Ryzen 7 2700X brži za oko 18% od svog prethodnika. I ne samo to, već je brži za oko 11% od Ryzena 7 1800X. Druga velika vijest je da bi procesor mogao biti jeftiniji od svog prethodnika što će podići novi performansi za traženu cijenu te opet ugroziti Intelovu ponudu, činjenica kojoj se istinski nadamo jer će samo tako Intel biti primoran donositi nove tehnološke napretke da ostane u vodstvu što je uvijek dobro za krajnjeg korisnika. Treća pozitivna vijest, koju već svi znamo jer ju je AMD i najavio izlaskom prvog Ryzena je podrška matičnih ploča prve generacije s novim procesorima te su omogućili jednostavan upgrade postojećim korisnicima kao i povoljniju kupnju potpuno novog sustava. Imajte na umu da svejedno dolazi nova generacija matičnih ploča s vlastitim unaprjeđenjima.

Test koji je procurio radio je s RAM modulima brzinom od 2400 MHz pa se s te strane mogu očekivati manja poboljšanja jer nova generacija podržava brzine do 2933 MHz RAM. Naravno, performanse će tu ovisiti o programima koje koristimo.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Ryzen 7 2700X pokazao svoju snagu na rezultatima 3DMarka - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.