AOC CU34G2X Curved gaming monitor

AOC CU34G2X Curved gaming monitor

Pripremite nove grafe

AOC je lansirao novi UltraWide monitor, a da ga uistinu iskoristite, trebat će vam i snažna grafička kartica s obzirom na specifikacije s kojima dolazi.

AOC je složio monitor koji ima sve bitne komponente za svakog gamera. Naravno, sve se svodi na cijenu, ne samo monitora, već i sustava jer kako biste ga iskoristili, morat ćete koristiti top ponudu Nvidijine RTX 20 serije ili high-end modele RTX 30 grafičkih kartica koje je Nvidia nedavno predstavila.

Naime, ovaj AOC monitor ima UltraWide format s omjerom 21:9 te dijagonalu od 34 inča. Rezolucija je WQHD, odnosno 3440 x 1440 piksela, što monitoru daje zadovoljavajuću gustoću tako da ne trebate brinuti o vidljivim pikselima. No, osim gustog ekrana, imamo i 144 Hz maksimalnu brzinu osvježavanja.

 

AOC CU34G 1

 

Sam broj piksela, kao i brzina, razlog su potrebe za solidnom grafičkom karticom, što ne znači da neće raditi s mid-range karticama. Monitor podržava FreeSync tehnologiju, a nju mogu bez problema iskoristiti AMD i Nvidia. Ako ne želite koristiti FreeSync, monitor nudi vlastita smanjenja screen tearinga i blura u obliku MBR-a. FreeSync osigurava da možete bez tearinga igrati u 48 – 144 Hz prikazu.

AOC jamči 1 ms MPRT odziv, što će se svakako dopasti FPS igračima, a za vrijeme gaminga nismo primijetili muljanje boja pri brzim pokretima. Impresivne su to performanse s obzirom na to da se radi o VA panelu. Podsjetimo, VA paneli postaju sve popularniji zbog jednostavne činjenice da nude 3000:1 kontrast nativno, odnosno tri puta veći od standardnih IPS zaslona, bez trikova s pozadinskim osvjetljenjem.

VA paneli znaju imati problema sa svjetlinom zaslona kada se gleda iz oštrijih kutova, no ovaj monitor dolazi s 1500R zakrivljenošću, pa ćete imati idealnu osvijetljenost svih dijelova monitora jednom kada sjednete pred njega. Kad smo već kod osvjetljenja, nismo primijetili značajno “curenje” svjetlosti na rubovima, no moramo istaknuti da ovaj monitor s maksimalnih 300 nita nema visoko osvjetljenje.

 

S obzirom na to, nemojte biti blizu prozora ako želite ugodno dnevno igranje, a samim time ne očekujte puno od HDR opcije na monitoru. Dok će monitor prepoznati HDR sadržaj, reprodukcija istog se ne razlikuje puno od standardnog rada jer jednostavno nema dovoljno svjetlosti, a i koristi se rubno pozadinsko osvjetljenje.

 

AOC CU34G 3

Uz to, preciznost prikaza sadržaja, što se boja tiče, ispada solidna u originalnim postavkama, no smatramo da bi profesionalci ipak trebali kalibrirati monitor. Idealno je monitor ostaviti u “toplim” postavkama, jer hladne doduše izgledaju svjetlije, no zapravo pojačavate plave nijanse pa se sve doima plavljim nego što bi zapravo trebalo biti.

Što se samog dizajna monitora tiče, riječ je o standardnom gaming dizajnu. Pozadina je od crne plastike s crvenim detaljima po kojima je AOC-ova gaming linija poznata. Stalak ćete vrlo lako i brzo postaviti, a monitor je moguće podešavati po visini, zakretati lijevo/desno te prema gore ili dolje. Konektori su straga i usmjereni prema stolu, a stalak ima izrez za bolji cable management.

 

Od konektora dobivate dva HDMI 2.0 konektora, jedan DisplayPort 1.4 te četiri USB 3.0 utora. Kako bi USB-i radili, monitor povežete s USB žicom (koja s njime dolazi) na računalo. Tu je i audio izlaz za slušalice, ako monitor povezujete HDMI kabelom.

Za vrijeme igranja udarne domaće igre Serious Sam 4 možemo reći da nismo naletjeli na probleme s responzivnošću, te imate bogate opcije unutar OSD-a od monitora. Osvjetljenje je ujednačeno te je kontrast uistinu impresivan. Ponavljamo, skuplji modeli, uključujući i AOC ponudu, imaju jače pozadinsko osvjetljenje, no smatramo da taj problem može lagano riješiti zavjesa. U uredskom okruženju gaming nudi dodatni užitak ako to radite kao dio posla.

Više informacija

  • Model: CU34G2X
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Mogućnosti: 4
  • Proizvođač: AOC
  • Tip: VA panel
  • Dijagonala: 34”
  • Rezolucija: 3440 x 1440 piksela
  • Dodatno: 21:9
  • Plus: Brz monitor visoke rezolucije, idealan za build s high end grafičkim karticama, pogotovo nadolazeća Nvidijina ponuda
  • Minus: Monitor nije dovoljno osvijetljen za atraktivnu HDR funkciju
  • Ustupitelj i cijena: AOC eu.aoc.com Cijena: 3.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC CU34G2X Curved gaming monitor

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC CU34G2X Curved gaming monitor - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.