Koji dron odabrati za snimanje videa - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Koji dron odabrati za snimanje videa

Koji dron odabrati za snimanje videa

Jedan od velikih razloga za popularnost ovih malih bespilotnih letjelica je svakako i mogućnost relativno pristupačnog i jeftinog snimanja fotografija i videa iz zraka, koji podjednako privlače ljubomorne poglede laika i profesionalnih fotografa.

Jesu li te fotografije i videi vrijedni kupovine drona?  Vidjeli ste, probali ste, snimili ste i čvrsto odlučili kupiti dron za snimanje. Ali koji dron uzeti? Na tržištu postoji nekoliko kategorija dronova, po namjeni (FPV, poljoprivreda, snimanje), po broju elisa (četiri, šest ili osam) i po cijeni. Dron trebate birati ovisno o potrebama i financijskim mogućnostima. Izdvojili smo nekoliko bitnih kategorija (primjera) dronova za snimanje. Pregled trenutačno najboljih dronova za snimanje videa odradili smo u suradnji s veteranom ovog područja, profesionalnim iskusnim snimateljem Brankom Drakulićem. 


jeftini dron
Letjelice do 1000 kuna

 

Radi se o letjelicama igračkama. S njima se možete igrati i učiti, ali nisu dostatne za ozbiljniji rad


DJI Phantom 4 Pro
DJi Phantom 4 Pro (deset tisuća kuna) – vrlo dobra kvaliteta kamere (4K video), za jednostavnija snimanja prirode i šume, ima senzore za izbjegavanje prepreka što je odlično za početnike, dolazi sa stanicom (kontrolerom) i kamerom, ali nema mogućnost mijenjanja opreme (kamere, gimbala, objektiva)

DJI Inspire 2 

DJi Inspire 2 (25 tisuća kuna) – može snimati video u 5.2K kvaliteti, odnosno 4K s 60 fps, ali kamera se mora posebno kupiti i znatno povećava cijenu cijelog paketa, Zenmuse X4S ili X5S su prilagođene kamere za ovu letjelicu, potonja kamera (X5S) se po kvaliteti može mjeriti s profesionalnim video kamerama, maksimalna brzina joj je 108 km/h što znači da je pogodna za snimanje auta u pokretu. Dolazi s kontrolerima, ima izmjenjive objektive, dvije baterije i unatoč svemu tome lakša je od 5 kg. Ovom letjelicom moraju upravljati dva čovjeka (pilot i snimatelj)


DJi matrice 600 pro
DJi Matrice 600 Pro (35 tisuća kuna) – posebna po tome što ima A3 kontroler za upravljanje (najbrži na svijetu), podržava više gimbala i kamera, ali kamera se mora dodatno kupiti, što povećava cijenu paketa (ako već ne posjedujete jedan od podržanih fotoaparata ili video kameru), ima Lightbridge 2 HD link za prijenos snimke uživo te šest baterija.


2b fmt

DJi S1000+ (15 tisuća kuna) – best buy. Podržava više gimbala i kamera, podržava novi A3 kontroler, više HD linkova, dvije baterije, cijena izgleda niska, ali sva dodatna oprema u vidu kontrolera, stanica, kamere, gimbala i baterije mora se zasebno kupiti, što višestruko povećava konačnu cijenu, snimanje je moguće svugdje uz dozvolu Agencije za civilno zrakoplovstvo.

 

ALTA8 02
Freefly Alta 8 (150 tisuća kuna) – najbolji dron za snimanje na tržištu, može nositi kameru iznad i ispod okvira tijela i ima najbolje stabilizatore za kameru.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koji dron odabrati za snimanje videa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.