Koju bluetooth tipkovnicu odabrati- Top 5 modela za Android, iOS i Windows uređaje

Koju bluetooth tipkovnicu odabrati- Top 5 modela za Android, iOS i Windows uređaje

S našeg tržišta probrali smo pet najzanimljivijih bluetooth tipkovnica koje možete koristiti s tabletima, računalima i drugim uređajima koji podržavaju ovaj bežićni protokol.

Sve se više briše granica između tableta i laptopa, pa high-end Android i iOS tableti postaju pravi strojevi s dodatkom bluetooth tipkovnice. I dok postoje tipkovnice koje kao dodatnu opremu nudi Apple ili Samsung, cijene im često nisu najniže. Stoga smo napravili odabir odličnih Android tipkovnica, modela koji idu uz iO, a mnoge se mogu istovremeno koristiti i za više uređaja.
U vrijeme kada imamo velike pametne telefone, tablete, pametne televizore i računala, jedan od najučinkovitijih načina upravljanja jest upravo putem bežične tipkovnice. Izbor na tržištu je velik, a odabrali smo top 5 modela bluetooth tipkovnica koje podržavaju Android i Windows operativne sustave, uz spominjanje jako dobre Appleove bežične tipkovnice.
Iako je broj Bluetooth tipkovnica koje se mogu pronaći ogroman, mi smo se fokusirali na one dostupne na našem tržištu. Krenete li tražiti po hrvatskim IT trgovinama, vidjet ćete ogromnu dominaciju brenda Logitech, pa su se i na naš popis ugurale njihove dvije tipkovnice.

Logitech K780

logitech k780 2

Moderna tipkovnica malih gabarita nešto je šira od tableta dijagonale 10,1 inča, ali u zamjenu nudi numeričke tipke koje obično izostaju s najboljih tipkovnica s podrškom za Android i iOS. Glavni feature Logitech K780 modela je podrška za čak tri uređaja istovremeno. Spojiti se možete putem Bluetooth konekcije, a za uređaje koji ga u 2020. godini nemaju tu je i USB dongle kako bi se ipak mogli spojiti.
Pokreću ju dvije AAA baterije i Logitech obećava dvije godine nesmetanog rada. Tipkovnica podržava Windows, MacOS, Android i iOS operativne sustave. Ono što nam se nije svidjelo za ovu nešto skuplju varijantu jest izostanak pozadinskog osvijetljenja te izostanak indikatora za CAPS LOCk i NUM LOCK tipke. S dizajnerske strane tipkovnica ima utor iznad tipaka u koji možete staviti vaš pametni telefon ili tablet što je izuzetno praktično.

Podrška: Windows, MacOS, Android, iOS
Masa: 875 g
Baterija: 24 mjeseca
Domet Bluetootha: 10 m
Cijena: 725,00 kn


Logitech K480

logitech k480

Umnogome sličan proizvod kao K780, model Logitech K480 također podržava tri uređaja simultano, no za razliku od skuplje i veće sestre, ova tipkovnica nema numerički dio. Uređaj ima okruglu tipku kojom se jednostavno prebacuje između povezanih uređaja, također dolazi s utorom u koji se može postaviti tablet ili pametni telefon.
S obzirom da podržava više operativnih sustava, u svom layoutu postavljene su funkcijske tipke za Windows i MacOS, a podržava i iOS i Android naravno. Mala kompaktna tipkovnica namjerno je nešto teža kako se stavljanjem tableta ne bi prevrnula. S ovom tipkovnicom doista možete koristi tablete za office rad.

Podrška: Windows, MacOS, Android, iOS
Masa: 820 g
Baterija: 24 mjeseca
Domet Bluetootha: 10 m
Cijena: 375,00 kn


TRUST Nado

trust tipkovnica

Ako želite jeftinije modele na našem tržištu jedna od zastupljenijih tipkovnica je Trustov Nado model. Uz povoljnu cijenu, njena prednost je masa od samo 293 grama, kompaktnost i iznimna prenosivost. Nema naprednih dizajnerskih značajki koje bi omogućile umetanje tableta i smartphoneova, niti mogućnosti spajanja više od jednog uređaja.
Kao i konkurencija, Blutetooth omogućuje domet do 10 metara što je dovoljno i za najveće dnevne sobe ako želite spajati na televizor. Podržani su svi operativni sustavi, a trajanje baterije (koriste se dvije AA) jest šest mjeseci.

Podrška: Windows, MacOS, Android, iOS
Masa: 293 g
Baterija: 6 mjeseca
Domet Bluetootha: 10 m
Cijena: 141,00 kn


SBOX BT-05

sbox tipkovnica

Tipkovnica domaćeg proizvođaća SBOX nudi kvalitetu i vrlo povoljnu cijenu. SBOX BT-05 odlikuje se ultratankim dizajnom, a kućište je izrađeno od čvrste plastike. Male mase od samo 280 grama i s podrškom za sve ključne operativne sustave, SBOX-ova tipkovnica idealna je pristupačna alteranativa skupljim modelima.

Tipkovnica se napaja s dvije AAA baterije koje se moraju kupiti zasebno, a nije navedno niti trajanje baterija. Povjerenje ulijeva i duga garancija od 24 mjeseca.

Podrška: Windows, MacOS, Android, iOS
Masa: 293 g
Baterija: *
Domet Bluetootha: 10 m
Cijena: 141,00 kn


Apple Magic tipkovnica

Apple magic tipkovnica

Za Apple korisnike je ovo prvi odabir. Apple Magic tipkovnica podržava Mac računala, iPhone i iPad uređaje. Promjena između podržanih uređaja nije rješena baš na idealni način, ali sve to nadoknađuje iskustvom tipkanja. Tipkovnica je mala, lagana i minimalistički nastrojena, a ne sviđaju nam se manje tipke za smjer.
Puni se preko lightning konektora, pa možete puniti s više punjača, a punjiva baterija ima soka za oko mjesec dana korištenja. Osim kvalitete i prenosivosti, bijela tipkovnica je pomalo magnet za prljavštinu. Među negativne strane definitivno bi stavili i visoku cijenu. Postoje puno jeftinije i jednako kvalitetne alternative koje podržavaju Appleove uređaje.

Podrška: MacOS, iOS
Masa: 231 g
Baterija: 30 dana
Domet Bluetootha: 10 m
Cijena: 854,00 kn

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Koju bluetooth tipkovnicu odabrati- Top 5 modela za Android, iOS i Windows uređaje - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.