Testirali smo i usporedili infotainment sustave 5 poznatih vrhunskih automobila

Testirali smo i usporedili infotainment sustave 5 poznatih vrhunskih automobila

Budućnost automobila: Nikad dovoljno zaslona

Infotainment sustavi modernih automobila postaju sve zanimljiviji te sa sobom nose i atraktivne mogućnosti, od prikaza bitnih informacija do zabave.

Autoindustrija polako, ali sigurno testira vode kod mlađe generacije vozača, kojoj je potpuna digitalizacija sustava ipak zanimljivija od kromiranog obruba brzinomjera. Prijelaz generacija neko vrijeme bio je vrlo očit, gdje su se u početku samo “nataknuli” zasloni na vrh centralne konzole poput tableta, često ignorirajući ostatak dizajna.

 

 Uvod 2

 

Danas često samo jedan zaslon nije dovoljan za prikaz svih informacija, a različiti proizvođači našli su i razne korisne načine za iskoristiti novonastali prostor. Sada se dizajnerski može iskoristiti kompletna površina za prikaz korisnih informacija s jedinstvenim dizajnom koji se, naravno, može atraktivno uklopiti u ostatak unutrašnjosti.

Velik pomak u infotainmentu vidi se na hibridnim i električnim automobilima, s obzirom na to da ih se gleda kao automobile budućnosti, a cilja se i već spomenuta mlađa generacija s drugačijim prioritetima i željama. Mi smo izdvojili nekoliko vrlo različitih primjeraka modernih infotainment sustava te pogledali načine na koji novi modeli informiraju vozača i rješavaju moderan pogon automobila, kako se koriste radari i ostali sustavi kojima se automobil služi za snalaženje u prostoru te koje su opcije komunikacije s automobilom, aplikacije, mreže, itd.

 

 Uvod 1

Potreban je precizan balans između količine korisnih informacija i mogućnosti kontrole istih kako bi vožnja i dalje bila jednostavna, a do željenih detalja i naredbi treba se brzo doći, pogotovo do stvari koje često želite mijenjati. Pogledajmo, tako, moderna rješenja i kako su im brendovi pristupili.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Testirali smo i usporedili infotainment sustave 5 poznatih vrhunskih automobila - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.