VidiLab Super Stroj za 2022. godinu

VidiLab Super Stroj za 2022. godinu

Složili smo vidilabov super pc za 2022. godinu i nekoliko alternativa. Povod je konačno ponovno moćna Intel nova serija procesora koja je ugodno iznenadila.

Ono kada vas nije briga za cijenu i želite vrhunske performanse, pa se u Vidilabovoj tvornici čuda zaigrate, nastane super stroj spreman za sve izazove koje nosi 2022. godina. Složili smo vrlo moćnu konfiguraciju temeljenu na novim Intelovim procesorima, a ponudili smo i nekoliko alternativa koje također mogu odraditi sve gaming, poslovne i zadatke za zahtjevne radne stanice.

Osim što i inače početkom godine slažemo Vidilab računalo, povod je ovog puta bio izlazak Intelove serije procesora Alder Lake Ta nova 12. generacija donosi performanse koje nadilaze performanse AMD-ovih ZEN 3 procesora nakon što smo godinama gledali kako AMD polagano oduzima krunu Intelu u izvedbi. Naravno, ovdje najnoviji Intelov procesor uspoređujemo sa sada već starom serijom 5000 AMD-ovih procesora, no i AMD uskoro izbacuje vlastitu novu seriju koja će, nadamo se, ponovno dizati prašinu početkom sljedeće godine.

Za ovu temu dočepali smo se najjačeg procesora u Intelovoj ponudi, Core i9-12900K koji ima osam snažnih jezgri koje podržavaju Hyperthreading, a tu je i još osam efikasnih jezgri sa slabijim performansama za obavljanje manje bitnih zadataka. To su sve detalji nove arhitekture s kojima ćemo se detaljno pozabaviti. No, to nije sve, Intel donosi i novi standard radne memorije, DDR5, pa imamo i kompatibilnu matičnu ploču s 32 GB nove radne memorije.

Budući da je podržan i trenutni DDR4 standard, nabavili smo i tu verziju matične ploče. Valja spomenuti i da novi procesori imaju novi socket s rupama za montiranje hladnjaka što će svakako izazvati dodatno veselje jer više ni jedan hladnjak ne paše na novi socket. Novi procesor ima i dosta prostora za overclocking te sada već većina ploča ima automatiziran sustav kojim izvlači dodatne performanse bez potrebe da uprljate ruke, a na kraju se sve svodi na mogućnosti hlađenja procesora koje, ako se odlučite za vrh ponude na tržištu, trebaju biti impresivne.

Pogledajte kako smo sve složili, koje smo komponente odabrali, što nam one donose i kakvo nam RGB iskustvo donosi novi build.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VidiLab Super Stroj za 2022. godinu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.