Laptopi mjeseca s USB Type C konektorom - 3.5 out of 5 based on 2 votes
Laptopi mjeseca s USB Type C konektorom

Laptopi mjeseca s USB Type C konektorom

Svijet baziran na jednom kabelu. Dugo sanjani san postaje konačno stvarnost pa se sve više približavamo tome da ćemo sa sobom morati nositi samo jedan kabel i punjač za punjenje mobitela i laptopa. Uz to, USB Type C standard nam omogućuje i prijenos videa putem jednog kabela, što nam ponovno otvara mogućnosti zanimljivih dodataka. 

Laptopi s Type C standardom su nam ovaj mjesec tema, pa smo uz „revolucionarni“ Macbook od prošle godine, konačno pronašli i neke Windows konkurente.

LG 27UD88-W

ZA: LG-ov 27 inčni 4K monitor opremljen je IPS matricom koja je prevučena matiranom površinom. Unatoč matiranju, osvjetljenje je odlično, kao i kutovi gledanja, bez nedostatka odsjaja kao kod glossy ekrana. Monitor je podesiv po visini i moguće ga je zakrenuti u portretnu orijentaciju. Sa stražnje strane nalazimo dva USB porta koji posjeduju quickcharge funkciju pa će se pored spajanja periferije putem monitora moći puniti i mobilni uređaji. Monitor se na laptope spaja putem USB Type C kabela, pa se za konekciju s računalom treba koristiti samo jedan kabel. Uz prijenos slike, laptop se istovremeno može i puniti, ali i monitor koristiti kao USB hub, zbog veće protočnosti Type C standarda.
PROTIV: Dostupan je samo u bijeloj boji, no to je ipak sa stražnje strane pa se i neće vidjeti toliko. Nema ugrađene zvučnike, koji kakvi god da bili, vrlo vjerojatno bi bili bolji od onih na tanašnim ultrabookovima. Postolje je neobično glomazno, pogotovo ako u obzir uzmemo tankoću obruba oko panela.

0 LG 27UD88 W


Cijena: £530
VIĐENO U: Amazon.co.uk

 

 

 


Apple Macbook

ZA: Glavni „krivac“ za USB Type C „revoluciju“ u ultrabook svijetu, nosi neke klasične Apple prednosti. Kvaliteta izrade je ponovno bez premca, kao i odlična baterija, koja zauzima i glavninu unutrašnjosti laptopa. Ekran nosi pomalo neobičnu rezoluciju, no odličan omjer stranica, 16:10, koji je prava rijetkost u današnjem laptop svijetu. Core m5 procesor nije u razini intelove core i serije, no zauzvrat ima nizak TDP, što omogućuje pasivno hlađenje i nečujan rad. 8 GB RAM memorije je sasvim dovoljno za pristojan rad unutar OS X-a, a za svaki ozbiljniji multitasking, trebao bi i jači procesor. Ovaj jači model ima i 512 GB SSD pohrane, što je i više nego dovoljno u doba cloud computinga. Force touch trackpad i iznimno tanka tipkovnica nude unikatno iskustvo korištenja.

PROTIV: I nakon plaćanja čuvenog „Apple poreza“, 15.000 kuna se za ovaj laptop čini iznimno visokim. Jedan USB Type C je potencijalni nedostatak, no svakim danom sve manji. Apple jabučica s prednje strane nije osvjetljena.

1 Apple Macbook

 

CPU: Intel Core m5 @ 1,2 GHz (Turbo boost na 2,70 GHz)
EKRAN: 12“  2304 × 1440 LED IPS 16:10
GRAFIKA: Intel HD 515
MEMORIJA: 8 GB DDR3
DISK: 512 GB PCI SSD
PRIKLJUČCI: 1x USB Type C
MASA: 0,92 kg
CIJENA: 13.111,13 Kn
VIĐENO U:  iStyle

 

 


HP Spectre X2

ZA: HP u borbu s Microsoftovim Surfaceom kreće sa Spectre X2. Koncept je sličan, tablet s odvojivom tipkovnicom i stalkom sa stražnje strane, a olovka za pisanje po ekranu je dodatna oprema. HP koncept podiže na novu razinu, pa uz dva bang&olufsen zvučnika sa lijeve i desne strane ekrana u tipkovnicu ugrađuje dodatna dva, za još bolji zvuk. Kvaliteta izrade je na visokoj razini, a m3 procesor ne zahtjeva aktivno hlađenje, pa je rad kao i kod Macbooka, nečujan. HP je pak uspio ugurati dva USB Type C porta, kao i dugotrajnu bateriju. 256 GB je dovoljno, a odlična je m.2 brzina zapisivanja.

PROTIV: Za 11.000 kuna očekivali bi smo više od 4 GB RAM memorije i m3 procesora, koji se performansama ne priliči ovako skupom uređaju. Stylus je dodatna oprema i nije uključen u ovaj paket.

2 HP Spectre X2

CPU: Intel Core m3 6Y30 @ 0,9 GHz (Turbo boost na 2,20 GHz)
EKRAN: 12“  1920 x 1080 LED IPS
GRAFIKA: Intel HD 515
MEMORIJA: 4 GB DDR3
DISK: 256 GB m.2 SSD
PRIKLJUČCI: 2 x USB 3.0 Type C
MASA: 1,9 kg
CIJENA: 10.999,00 kn
VIĐENO U: Sancta Domenica

 

 


Acer Aspire S13 Ultra

ZA: Na prvu sasvim konvencionalan ultrabook nam donosi Core i7 procesor, najjači u ponudi koji ne zahtjeva aktivno hlađenje. Sukladno tome, tankoća kućišta je među najtanjima na tržištu. Unatoč tankom kućištu, Acer je uspio ugurati dva USB Type C porta, no pomalo preblizu za naš ukus. Ekran je klasični Full HD panel, no sa odličnim kontrastom i kutovima gledanja, kao i odličnim zvukom za ovako tanko kućište. Bakreno-zlatna boja je pravo osvježenje, a laptop zbog nje dobiva još jednu dozu premium osjećaja. Tipkovnica iako ima malene tipke, posjeduje pristojan hod, zbog čega je iskustvo tipkanja veoma dobro. Odličan je pak ogromni trackpad, kojeg se ne bi posramio niti mnogo veći laptop.

PROTIV: Laptop ovog kalibra bi trebao imati osvijetljenu tipkovnicu, unatoč tankoći. Nedostaje i Touch panel, koji bi bio očekivan zbog glossy panela koji nije uvučen u kućište. Napajanje je također malo retro, djeluje kao da pripada mnogo jeftinijem Aceru, budući da je klasično „dvodijelno“..

3 Acer Swift 7

CPU: Intel Core i7-7Y75 @ 1,3 GHz (Turbo boost na 3,60 GHz)
EKRAN: 13,3“  1920 x 1080 LED IPS
GRAFIKA: Intel HD 615
MEMORIJA: 8 GB DDR3
DISK: 256 GB PCI SSD
PRIKLJUČCI: 2x USB Type C
MASA: 1,1 kg
CIJENA: 13.999,00 kn
VIĐENO U: Recro

 

 


Razer Blade Stealth

ZA: Dok ostali USB Type C laptopi nude skromnije procesore Razerov Blade Stealth nudi punokrvni i7 procesor s nešto višim TDP-om. Iako zahtjeva ventilator za hlađenje, kućište je relativno tanko i lagano, no ipak nije u razini nekih konkurenata. Kvaliteta izrade je također vrhunska, budući da je kućište izrađeno od aluminija. Tipkovnica ima pristojan hod i pristojne je veličine, a odlično je RGB osvjetljenje koje se može podesiti za svaku tipku posebno. Odličan je i 4K ekran, koji zadovoljava 100% Adobe RGB točnost prikaza. Uz USB type C, laptop posjeduje i konvencionalne USB 3.0 portove, zbog čega neće trebati kupovati razne adaptere

PROTIV: Snažniji i7 procesor zahtjeva nešto više energije, stoga je i napajanje nešto veće. Zbog tankoće i metalne izrade, Blade stealth se zna i nešto jače zagrijati, zbog čega je očekivano nešto kraća autonomija.

4 Razer blade stealh ocjea

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2,5 GHz (Turbo boost na 3,10 GHz)
EKRAN: 12,5“  4K LED IPS
GRAFIKA: Intel HD 520
MEMORIJA: 8 GB DDR3
DISK: 256 GB PCI SSD
PRIKLJUČCI: 1x USB Type C, 2x USB 3.0
MASA: 1,27 kg
CIJENA: 1.399 USD
VIĐENO U: Amazon

 


HP Spectre Pro

ZA: Iznimno nekonvencionalan dizajn je samo početak atraktivnosti ovog modela. Zadebljani stražnji kraj skriva tri USB Type C porta, kao i veoma neobične šarke ekrana. Dvobojni dizajn sadrži boje iz vrha HP ponude – crnu i bakrenu. Unatoč iznimno tankom kućištu (mnogo tanjem nego kod Razer Blade Stealtha) nalazimo punokrvni i5 procesor, koji se može napajati putem USB Type C-a. Također, osvijetljena tipkovnica je mnogo bolja nego što bi se očekivalo od ovako tankog kućišta. Zvučnici su također mnogo bolji od očekivanoga, zbog suradnje s Bang & Olufsenom, koji su ih i podesili.

PROTIV: Iako je ekran glossy i nije uvučen, očekivali bi smo touchscreen. Nedostatak touchscreena je dodatno konfuzan, kada u obzir uzmemo da je ekran i zaštićen corning gorilla glassom. Čemu zaštita ako ga ne trebamo dodirivati, a laptop prenosimo zatvoren?.

5 HP Spectre Pro ocjena

CPU: Intel Core i5-6200U @ 2,3 GHz (Turbo boost na 2,80 GHz)
EKRAN: 13,3“  1920 x 1080 LED IPS
GRAFIKA: Intel HD 520
MEMORIJA: 8 GB DDR3
DISK: 256 GB PCI SSD
PRIKLJUČCI: 3x USB Type C
MASA: 1,1 kg
CIJENA: 11.399,00 kn
VIĐENO U: Links

 


HP EliteBook 840 G3O

ZA: Intelov Core i7 6500U je iz nove Skylake generacije i donosi čistu snagu u ovo kompaktno aluminijsko cool kućište. Tipkovnica je osvijetljena, te odličnog hoda i osjećaja za ovako tanak laptop. QHD rezolucija ekrana na pola je puta između uobičajene full HD i overkill 4K za 14’’ prijenosnik. Kutovi gledanja su odlični, svjetlina također. Zvuk je na svim modelima odličan, zbog suradnje HP-a s Bang & Olufsenom, tipično za gornji ešalon HP-ove ponude. U EliteBook modelima mnoštvo je sigurnosnih featurea pa je ovaj ultrabook idealan za poslovne korisnike kojima je bitno udovoljiti korporativnim sigurnosnim standardima.

PROTIV: Cijena je previsoka za naše tržište, ali jedino što bi vidjeli kao mogući upgrade u ovako tankom ultrabooku je možda još viša rezolucija ekrana, čime bi vjerojatno negativno utjecali na bateriju.

Acer Aspire V Nitro VN7 592G Black Edition

CPU: Intel Core i7 6500U 2,50 GHz / 3,10 GHz
EKRAN: 14“  2560 x 1440 LED IPS
GRAFIKA: Intel HD Graphics 520
MEMORIJA: 8 GB DDR4
DISK: 512 GB m.2 SSD
PRIKLJUČCI: 2x USB 3.0, 1xUSB Type C
MASA: 1,54 kg
CIJENA: 13.799 kn
VIĐENO U: Mikronis

 

 

(Stranica 1 od 7)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 7)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Laptopi mjeseca s USB Type C konektorom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.