Radeon Adrenaline je novi veliki software update od AMDa

Radeon Adrenaline je novi veliki software update od AMDa

Krajem godine, AMDova grafička divizija Radeon izbaci novu veliku verziju drivera za grafičke i APU proizvode s novim mogućnostima i boljim performansama

 

Već se neko vrijeme priča o novoj verziji driver paketa od AMDa koji već tradicionalno donosi velike preinake u korištenju i kontroli hardvera, primarno grafičkih kartica. Osim novih mogućnosti nadziranja hardvera, napravljena su neka poboljšanja kojima se obećaju bolje performanse u većini igara i to  do 20% u nekim naslovima. 

Radeon Overlay

Driver paket sadrži šest različitih programa kako bi pomogli korisniku bolje se upoznati s hardverom. To su Wattman za overclockanje grafičke kartice, ali i drugih detalja poput brzine vrtnje ventilatora. Radeon Chill je program koji upravlja grafičkom karticom na temelju njene temperature i zadanog frameratea kako grafička nebi radila 100% ako vam to nije potrebno. Radeon Relive je program fokusiran na streamere i one koji to žele postati jer služi za snimanje onoga što vidite na ekranu (gameplay) bez većih penala u performansama.

AMD Link Performance monitor landscape

Enhanced Sync sada bolje kontrolira framerate za Vulkan API, konfiguracije s više kartica ili više monitora. Radeon Overlay se pokreće kombinacijom Alt + R tipki te vam nudi prilagodbu nekih opcija grafičke kartice bez izlaska iz prozora same igre. AMD link je također vrlo zanimljivo rješenje jer omogućuje upravljanje postavkama putem aplikacije na vašem pametnom telefonu.

Novost je i podrška HDR10 standarda za ekrane koji dolaze sa Freesync2 tehnologijom. 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Radeon Adrenaline je novi veliki software update od AMDa - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.