Mala škola fotografije mobitelom

Mala škola fotografije mobitelom

The birds and the bees fotkanja mobitelom

Bilo da imate novi mobitel ili tek razmišljate o kupnji, mogućnost fotografiranja jedna je od glavnih funkcija. Znati što uzeti, ali i kako iskoristiti sve mogućnosti uvelike će vam poboljšati rezultate. Mi smo kao fotoaparat koristili Motorolu Edge 30 Pro, no isti savjeti će vrijediti i za druge telefone s kvalitetnim kamerama.

Danas se priča o mobitelima vrlo brzo svede na kvalitetu kamera i zaslona. Dok su OLED zasloni postali svakodnevica i u pristupačnom segmentu, priča s kamerama i dalje ima ogromnih varijacija na temu, pa se prije kupnje svakako valja informirati. Imajmo na umu da, i ako niste osoba koja često fotografira, poznavanje osnova može rezultirati kupnjom boljeg uređaja s kojim ćete biti zadovoljni, makar morali fotografirati stanje plinomjera u mračnom podrumu.

S vama ćemo proći osnovne specifikacije na koje treba voditi računa, što se može od mobitela očekivati sa softverske strane te na kraju dati nekoliko savjeta za prijelaz iz standardnog u „Pro” način snimanja. Za potrebe ove škole u ruke smo uzeli telefon Motorola Edge 30 Pro koji posjeduje kvalitetan set kamera i softvera za obradu fotografije.

Ono na što vas odmah moramo upozoriti je da će vam za izlazak iz automatskog fotografiranja trebati vremena i volje, a sliku često nećete moći uhvatiti „u prolazu” nego će postavke ipak zahtijevati neko vrijeme kako bi slika kasnije bila iskoristiva.Standardno, dobar dio konačne slike na kraju ovisi i o samom brandu mobitela u koji je senzor ugrađen, pa tako znamo da će Samsung često imati nešto jače boje na svojim fotkama, a niz brandova kojima je Kina glavno tržište često imaju automatski uključeno značajno softversko „uljepšavanje” lica.

(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mala škola fotografije mobitelom - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.