Složili smo tri vrhunska PC-a do 5.555 kuna: Koje komponente odabrati? - 3.0 out of 5 based on 2 votes
Složili smo tri vrhunska PC-a do 5.555 kuna: Koje komponente odabrati?

Složili smo tri vrhunska PC-a do 5.555 kuna: Koje komponente odabrati?

Što odabrati za gaming do 5.555 kuna?

Pročešljali smo domaće tržište i složili dva različita PC-ja ispod 5555 kuna. Detaljno smo testirali i ispitali prednosti i mane svakog i za usporedbu složili low-end APU mini računalo te testirali high end alienware gaming desktop koji jecijenom i performansama daleko iznad ostalih.

Gaming PC je vječno aktualna tema za raspravu, a fluktuirajuće cijene tržišta brzo mijenjaju i vrijednost koju možete dobiti za određenu cijenu. Glavnu priču vrtimo oko dvaju računala, AMD i Intel procesora koji se, kao i uvijek, nalaze na suprotnim stranama. Zašto koristimo najslabiji Intelov i3 procesor ili prošlogodišnji model AMD-a, svakako pročitajte u nastavku.

Rezultat su vrlo impresivni gaming buildovi različitih specifikacija koje možete koristiti i za druge poslove. Naravno, ovisno o vašim zadacima, računala će imati različite performanse pa je ideja pomoći vam izabrati najbolji osobni build, kao i preporučiti alternative ako vam to budžet dopušta. Osim dva glavna builda, imamo i AMD-ov APU koji čini najslabiju konfiguraciju za koju možemo reći da podržava gaming.

 

Glavna

No, uz kompaktno mini kućište, može se lagano ukomponirati kao svakodnevni kućni PC. S druge strane, čeka nas kompletan Alienware sustav s vrhunskim komponentama i naravno cijena koja ne ulazi u ovaj rang. Ipak, treba pokazati sve strane gaming svijeta kako biste u perspektivu mogli staviti ono što vam nudi naš zadani budžet od 5555 kuna.

Kako je riječ o mid-range performansama, imajmo na umu da će se voditi žestoka borba između frameratea i rezolucije koju želite, a pobjednik može biti samo jedan. Naravno, proći ćemo i kroz postupak sastavljanja kako bismo vidjeli gdje je sustav možda moguće nadograditi, kao i postoji li koji ugao u koji bi se mogla usmjeriti kakva RGB LED-ica.

 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Složili smo tri vrhunska PC-a do 5.555 kuna: Koje komponente odabrati? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.