Robotski usisavači - Kako pripremiti dom za dolazak novog hi-tech ljubimca - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Robotski usisavači - Kako pripremiti dom za dolazak novog hi-tech ljubimca

Robotski usisavači - Kako pripremiti dom za dolazak novog hi-tech ljubimca

Kada prvi puta neki od robotskih usisavača donesete doma najčešće niste oduševljeni učinkom koji on ostvari usisavanjem vašeg doma. Uopće nije bitno imate imate li skupi ili jeftini robotski usisavač jer svi oni imaju svoje mane i prednosti.

Dugogodišnjim korištenjem raznih robotskih usisavača uočili smo razne probleme kako na tapisonu tako i na podu s parketom. Osim podova, usisavač je moguće pustiti da očisti i ormar jer se na njima zna skupiti dosta prašine. No i ovdje postoje neke zamke za koje vam želimo ukazati.

Dakle, robotskih usisavača ima različitih dimenzija. Lako može ispasti da veće nije uvijek i bolje.

lego-568039_1920.jpg

 

living-room-670237_1920.jpg

Ormari

Prvi takav primjer navesti ćemo baš na primjeru usisavanja ormara. Kako usisavači imaju brojne senzore među kojima su i senzori detekcije jeli usisavač došao do ruba podloge po kojoj se kreće, poput stepenica ili ruba ormara, ti senzori nakon što detektiraju rub robotski usisavač pošalju u rikverc. Tu može nastati problem ukoliko imate uzak ormar od recimo 35 cm, i veliki usisavač od približno 33 cm, a usisavač krene 3 cm u nazad pri detekciji ruba najvjerojatniji ishod situacije biti će u obliku pada robotskog usisavača s ormara.

Ukoliko pak imate veliki ormar i mislite si, to se meni ne može dogoditi, slijedeća zapreka na koju bi vas željeli upozoriti su vrata ormara. Na većini ormara njegova vrata malo vise ili nisu u razini s vrhom ormara, a mogu biti i malo odmaknuta. Sve to je potencijalna opasnost da robotski usisavač kotačem krene voziti po vratima te se možda neće moći popeti na vrh ormara ukoliko vrata malo vise. Tada se usisavač može pokušati okrenuti i najvjerojatnije pasti s ormara.

Primijetili smo da je kant (onaj rub daske vratiju) nekih ormara, najčešće na šarenim vratima ormara za dječje sobe, jako sklizak te će također prouzročiti proklizavanje kotača što može rezultirati padom usisavača. Proklizavanje kotača robotskog usisavača mogu prouzročiti i vrata ormara koja nisu drvena, nego su recimo staklena ili od nekih trećih, modernih materijala.

Dakle da li će robotski usisavač biti pogodan za vaše ormare zavisi o kombinaciji njegovog ponašanja pri detekciji ruba podloge na kojoj se nalazi te njegovoj reakciji na nastalu situaciju, no i o samoj konstrukciji i materijalima ormara kao i odabiru guma njegovih kotača, ali i načina na koji pokreće kotače. Pri tome mislimo na one usisavače koji imaju sposobnost dignuti i spustiti „ovjes“ kotača te tu funkciju koriste u slučajevima kada pokušavaju savladati prepreku što će, nalazi li se kotač na rubu vratinu ormara moguće uzrokovati pomak robotskog usisavača u neželjenom smjeru.

Na policama je situacija nešto jednostavnija pa je njih puno lakše usisati od prašine ukoliko su police dovoljno široke da se vaš usisavač može po njima sigurno kretati.

(Stranica 1 od 10)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 10)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Robotski usisavači - Kako pripremiti dom za dolazak novog hi-tech ljubimca - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.