IFA Berlin: Sajam se održava unatoč koroni, ali u znatno izmijenjenom izdanju

IFA Berlin: Sajam se održava unatoč koroni, ali u znatno izmijenjenom izdanju

Kada je početkom godina započela pandemija, polagano su se počela gasiti i organizirana okupljanja diljem svijeta.

Pred sajmom manja
Naravno, nisu bila pošteđena niti tehnološka okupljanja, gdje se na sajmovima predstavljaju novi i budući proizvodi, od najvećih svjetskih kompanija, do zanimljivih novih startupova s vrhunskim idejama.

Sve je to palo u vodu kroz dobar dio godine, no inovaciju je teško zaustaviti, te se otvaranjem IFA sajma pokazala vrlo snažna želja za ponovnim okupljanjem tehnoloških umova.

IFA Berlin svake godine, već desetljećima tako okuplja kompanije gdje možemo čuti ciljeve raznih kompanija, pogotovo za europsko tržište.

Ove godine, organizacija je nešto drugačija jer ipak stotine tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta nekako ne bi dobro prošlo. Zato se ove godine održava specijalna press konferencija na kojoj sudjeluje limitirani broj sudionika. Naime, predselektirano je do 1000 sudionika dnevno, mahom novinara da posjete sajam i saznaju najnovije tehnološke informacije svjetskih kompanija.

prezentacija IFA manja

Cijeli sajam pod budnim je okom velikog broja zaposlenika, koji na svakim vratima paze da se nose maske i drži preporučeni razmak.

Sve ovo naravno rezultiralo je smanjenjem fizičkog sajma na oko pet dvorana, od kojih su dvije predviđene za konferencije. Novinari se izmjenjuju iz dvorane u dvoranu kako bi se one dezinficirale, a tokom cijeloga dana brojne kompanije prezentiraju svoje vizije budućnosti, često vezane uz pandemiju.

Ovisno o kompaniji, prezentacije su mahom snimljene unaprijed, no neki proizvođači otišli su se predstaviti i uživo, pa smo pisali o novim Lenovo laptopima, TCL televizorima i tabletima, Samsung je svoje novitete predstavio virtualno, a Qualcomm i ARM uživo.

Zatim imamo halu podijeljenu na dva dijela, prostor za medije gdje u miru ubrzano pišemo članke, te je druga polovica pravi pravcati izložbeni dio.

Huawei štand manja

Prostorom dominiraju tri izlagača, Huawei, dobro nam poznati mobilni gigant, zatim Tuya, poznato ime na istoku pod čijim se brendom nalaze brojne tehnologije za pametnu kuću, od rasvjete, do brige za novorođenčad. Treći izlagač naziva SatisfyMe u svojim prostorima ima pregršt igračaka za odrasle svih oblika i boja, a sada dolaze sa WiFi čipovima i aplikacijama za kontrolu na daljinu.

Oko njih poslagano je još nekoliko izlagača poput JVC-a sa novim slušalicama te FitBit-a sa svojim novim naprednim Sense satom.

Zatim se možemo prošetati do „Geadske Kocke" pored glavnog dijela sajma u IFA NEXT dvoranu.

Ovdje se nalaze uistinu zanimljivi potencijalni proizvodi. Tu su mjesto našli svojevrsni startupi koji sa svojim vrhunskim idejama i rješenjima predstavljaju proizvode potencijalnim kupcima, ali i investitorima.

LG preza manja

IFA ove godine jest značajno manja no novotarije uvijek nađu načina da dođu i do naših ruku, što je na kraju i najzanimljiviji dio novih predstavljanja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA Berlin: Sajam se održava unatoč koroni, ali u znatno izmijenjenom izdanju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.