Cool priča: Solution Architect u Amphinicy Technologies

Cool priča: Solution Architect u Amphinicy Technologies

U potrazi zakvalitetnim IT karijerama u hrvatskim tvrtkama u kojima je cool raditi došli smo u Amphinicy Technologies.

Jedna od svjetski priznatih softverskih tvrtki svoje sjedište ima na zagrebačkom Zrinjevcu. Amphinicy Technologies iza sebe ima niz uspješnih projekata, a njihovi su proizvodi softverska rješenja za satelite. U svojoj potrazi za kvalitetnim IT karijerama zastali smo u proljetnom zelenilu Zrinjevca i kroz horde turista probili se na našu prvu stanicu. Kroz intervju sa Solution Architectom u Amphinicyju, Hrvojem Bašićem, dočarat ćemo vam kako izgleda izazovna, ali i uzbudljiva karijera u IT-u ispunjena zanimljivim projektima i znanjima.

„Ja već dosta dugo radim ovdje, ali bez obzira na to zapravo konstantno radim na nekim novim stvarima. Nikad to nisu projekti koji se razvuku unedogled”, objašnjava nam Hrvoje Bašić, solution architect u Amphinicy Technologies, hrvatskoj firmi koja svoja softverska rješenja lansira u svemir, odnosno na satelite. Solution architect ili, ako bismo se baš trsili prevesti na hrvatski, arhitekt informatičkih rješenja, malo je poznato, no visoko cijenjeno zanimanje u IT industriji. Glavni posao ove osobe pronalazak je i implementacija IT rješenja koja udovoljavaju specifičnim zahtjevima i specifikacijama određene tehnologije. „U trenucima kad počinje novi projekt to je analiza zahtjeva, nekakva generalna arhitektura tog sustava i razgovor s klijentima”, kaže Hrvoje i dodaje da u toj ranoj fazi često putuje do klijenata. Nakon razgovora i edukacije o tehnologiji i potencijalnim rješenjima odabiru se programi i alati za posao te se kreće s razvojem.

Timski rad: „Svi znaju ili barem do nekog stupnja znaju što radi ostatak tima. To su preveliki i prekompleksni projekti da bi to ijedan čovjek mogao sam raditi i da bi bio otok za sebe”, kaže Hrvoje.

2

Osim što mora imati dobru podlogu u pogledu inženjerskog znanja o hardveru i softveru, solution architect provodi dobar dio vremena u koordinaciji i komunikaciji s klijentima i razvojnim timom. „Pokušavamo imati dnevne sastanke s timom gdje prolazimo kroz teme koje su trenutačno aktualne. Gledamo postoji li negdje neki problem. Ako postoji, onda se s cijelim timom ili s dijelom tima odvojimo ili organiziramo neki duži sastanak gdje možemo više raspraviti o detaljima. Moj je posao je u prvom redu ta komunikacija s timom. Druga stvar koja je bitna jest komunikacija s klijentima, koja je zapravo također svakodnevna. S jednim, drugim, trećim klijentom... Ustvari gledate postoji li nešto što se događa kod njih, postoji li neki problem ili se jednostavno čujemo da bismo rekli da je sve ok, da nema nekih problema, da planiramo neko novo testiranje, neki novi projekt”, tako Hrvoje opisuje svoj tipičan radni dan. 

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cool priča: Solution Architect u Amphinicy Technologies - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.